Connect with us

technokrata

Turbó: tovább gyorsul a mobil fel- és letöltés!

Kütyük

Turbó: tovább gyorsul a mobil fel- és letöltés!

Az Ericsson szinte a végsőkig hajszolja a HSPA technológiát.

Nem is olyan régen még csak álmodtunk a 3G-ről, ma pedig már hazánk egyre nagyobb részén 3,5G is van, de a 4G-re bizony még jó darabig várnunk kell. Addig is, amíg a vadonatúj 4G-re várunk, a gyártók mindent megtesznek annak érdekében, hogy a 3,5G-ben rejlő lehetőségeket maximálisan kihasználják.

Az Ericsson például épp most jelentette be, hogy elsőként helyezett üzembe továbbfejlesztett HSPA szolgáltatást egy már meglévő, kereskedelmi mobil hálózatban. Ennek köszönhetően a ˝3˝ nevezetű olasz mobil operátor HSPA hálózatában 5,8 Mbit/s-os feltöltési sebességet sikerült elérni, ezenkívül pedig a hálózat válaszideje is jelentős mértékben csökkent.

Ugyancsak ide kapcsolódó hír, hogy Ausztráliában a Telstra Ericsson-alapú HSPA szolgáltatása még az idén 21 Mbit/s-os maximális letöltési sebességet fog biztosítani, jövőre pedig már a 42 Mbit/s-os sebesség elérése van tervbe véve. Az persze már más kérdés, hogy ennek a nagy tempónak a használatához bizony kompatibilis készülékekre is szükség lesz.

Hazánkban jelenleg 7,2 Mbit/s körül van a HSDPA maximális sebessége, a HSUPA pedig körülbelül 1,4 Mbit/s-nál tart.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd