Connect with us

technokrata

Turbó: tovább gyorsul a mobil fel- és letöltés!

Kütyük

Turbó: tovább gyorsul a mobil fel- és letöltés!

Az Ericsson szinte a végsőkig hajszolja a HSPA technológiát.

Nem is olyan régen még csak álmodtunk a 3G-ről, ma pedig már hazánk egyre nagyobb részén 3,5G is van, de a 4G-re bizony még jó darabig várnunk kell. Addig is, amíg a vadonatúj 4G-re várunk, a gyártók mindent megtesznek annak érdekében, hogy a 3,5G-ben rejlő lehetőségeket maximálisan kihasználják.

Az Ericsson például épp most jelentette be, hogy elsőként helyezett üzembe továbbfejlesztett HSPA szolgáltatást egy már meglévő, kereskedelmi mobil hálózatban. Ennek köszönhetően a ˝3˝ nevezetű olasz mobil operátor HSPA hálózatában 5,8 Mbit/s-os feltöltési sebességet sikerült elérni, ezenkívül pedig a hálózat válaszideje is jelentős mértékben csökkent.

Ugyancsak ide kapcsolódó hír, hogy Ausztráliában a Telstra Ericsson-alapú HSPA szolgáltatása még az idén 21 Mbit/s-os maximális letöltési sebességet fog biztosítani, jövőre pedig már a 42 Mbit/s-os sebesség elérése van tervbe véve. Az persze már más kérdés, hogy ennek a nagy tempónak a használatához bizony kompatibilis készülékekre is szükség lesz.

Hazánkban jelenleg 7,2 Mbit/s körül van a HSDPA maximális sebessége, a HSUPA pedig körülbelül 1,4 Mbit/s-nál tart.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek