Connect with us

technokrata

Samsung D980: érintőkijelző, 5 megapixel, 2 SIM-kártya

Kütyük

Samsung D980: érintőkijelző, 5 megapixel, 2 SIM-kártya

A dél-koreai gyártó a jelek szerint nagyon ráúszott a dupla SIM-kártyás témára.

A Samsung SGH-D980 típusjelzésű újdonság a megszokottól eltérően nem egy, hanem két SIM-et képes kezelni, így esetében tulajdonképpen egy igazi ˝2 az 1˝-ben mobiltelefonhoz van szerencsénk. A készüléken nincs hagyományos billentyűzet, ami persze nem is meglepő, hiszen az előlap nagyrészét egy érintőkijelző uralja: a TFT technológiájú LCD 2,6 colos képátlóval bír, 320×240 pixeles felbontású és 262 ezer színárnyalatú.

A hátfalban egy 5 millió pixelt számláló CMOS szenzorra épülő digitális fényképezőgép modul rejtőzik, mely a mai elvárásoknak megfelelően autofókuszos és egy dupla LED-vakut is kapott. A háromnormás (GSM 900/1800/1900 MHz) telefon kapcsán sajnos komoly negatívum, hogy sem HSDPA, sem pedig UMTS adatátvitelt nem kapunk, így be kell érnünk a nem éppen fürge működésű EDGE és GPRS technológiával.

Említést érdemel továbbá az MP3/MP4 lejátszó, a diktafon funkció, a microSD memóriakártyás bővítési lehetőség, illetve a Bluetooth 2.0 (A2DP) kompatibilitás. Egyelőre nem tudni, hogy a Samsung SGH-D980 mikor és milyen áron jelenik majd meg az európai piacon (a fotókon a kínai változat (SGH-D988) látható).Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek