Connect with us

technokrata

Forma 1: élőben a mobil TV-n

Kütyük

Forma 1: élőben a mobil TV-n

A száguldó cirkusz futamai élőben a mobiltelefonok kijelzőjén.

Az Ericsson HyC vállalata és a Telecinco lehetővé teszi a Forma 1 élő mobiltelevíziós közvetítését. Az Ericsson csoport részeként működő HyC vállalatnak köszönhetően a Forma 1 spanyol rajongói élőben nézhetik a szezon futamait mobil készülékükön. Az élő közvetítés a Boomerang TV-vel és a spanyol Telecinco műsorszórási hálózattal együttműködésben jött létre. A mobiltelevíziós szolgáltatást májusban vezették be.

A megállapodás értelmében az Ericsson HyC vállalata végponttól végpontig terjedő, rugalmasan bővíthető szolgáltatást nyújt, amely magában foglalja a kódolást, a szerkesztést és az átvitelt is. Ez lehetővé teszi a Boomerang TV és a Telecinco számára, hogy a Forma 1 futamokat élő adásban vagy ismétlésben, valós idejű adatfolyamként juttassa el a mobil-előfizetőkhöz. Ezenfelül a Hyc nyújtja a kapcsolódó rendszerintegrációs szolgáltatásokat is.

A megállapodás kulcsfontosságú része a valós idejű, élő adatfolyam eljuttatása a fogyasztókhoz. A nézők személyre szabott tartalmat kapnak. Választhatnak az élő közvetítés, illetve a futamok legérdekesebb perceinek letöltése között. Ez utóbbiak rögzítésére, archiválására, kezelésére és közzétételére automatikusan, valós időben, a szolgáltatás részeként kerül sor. A Spanyolország első úgynevezett off-portálján keresztül biztosított szolgáltatás a november elejéig tartó Forma 1 szezon végéig áll rendelkezésre.

Manuel Villanueva, a Telecinco tartalomért felelős ügyvezető igazgatója, a következőket nyilatkozta: ˝A mobiltelevíziózás iránti fogyasztói igény a technológiai fejlesztésekkel összhangban növekszik. Az Ericsson HyC vállalatával kötött megállapodás révén személyre szabott, interaktív szolgáltatásokat nyújthatunk, gazdagabb kommunikációs élménnyel kápráztatva el fogyasztóinkat˝.

Ingemar Naeve, az Ericsson Iberia elnöke, kijelentette: ˝A megállapodás, amely lehetővé teszi a Forma 1 mobiltelevíziós közvetítését, fontos lépés az Ericsson számára. Tovább erősíti a multimédia területén betöltött vezető szerepünket, amely mögött jelentős rendszerintegrációs képességeink állnak. Megerősíti azt is, hogy új felvásárlásaink (mint például a HyC) révén képesek vagyunk dinamikus tartalomszolgáltatás lehetővé tételére és végponttól végpontig terjedő megoldások biztosítására˝.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek