Connect with us

technokrata

Piacon a Nokia 6220 classic: 5 megapixel és GPS – elérhető áron

Kütyük

Piacon a Nokia 6220 classic: 5 megapixel és GPS – elérhető áron

A finn cég egyre szélesebb rétegek számára szeretné elérhetővé tenni a nagyfelbontású kamerás és GPS-es mobilokat.

Ennek ékes bizonyítéka az a Nokia 6220 classic típusjelzésű, a februári barcelonai Mobil Világ Kongresszuson bemutatott készülék, mely ezekben a napokban-hetekben bukkan fel az európai kereskedések polcain. A készülék 5 megapixeles kamerával és beépített GPS-szel büszkélkedhet, árcéduláján viszont mindössze 77 ezer forintos összeg olvasható (adók és kedvezmények nélküli hivatalos listaár: 325 euró). Összehasonlításképp, a nemrégiben debütált 3 megapixeles Nokia N78 350 eurót (83 ezer forint) kóstál.

Az 5 millió képpontot (2.592×1.944 pixel) számláló CMOS képszenzor előtt nem is akármilyen, hanem Carl Zeiss gyártmányú optika kapott helyet, és akkor még nem is beszéltünk a nagyfényerejű xenon-vakuról, az autofókusz funkcióról, illetve a VGA felbontású és 30 képkocka/másodperc sebességű videófelvevőről. Multimédiás fronton említést érdemel továbbá az RDS-képes sztereó FM rádió, az MP3/AAC zenelejátszó, illetve a TV-kimenet.

A microUSB csatlakozós Nokia 6220 classic GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA (maximum 3,6 Mbit/s) kompatibilis, no és persze a Bluetooth 2.0 (A2DP) sem hiányzik belőle. A Wi-Fi-t sajnos nélkülöző készülék integrált memóriája 120 MB-os kapacitású, a telefon bővítőslotjába pedig maximum 8 GB-os microSD memóriakártyák helyezhetők be. A 2,2 colos (Nokia N82: 2,4 col) képátlójú TFT display QVGA felbontású és 16 millió színt képes megjeleníteni.

A 900 mAh kapacitású (BP-5M) akkumulátorral szállított, 2,5 milliméteres audio csatlakozós Nokia 6220 classic az Adaptive Multi Rate – Wideband beszédkodek technológiát is támogatja, így a gyártó szerint a beszédhang természetesebben hangzik a telefonon keresztül. A kodek zajos helyen, például közlekedési forgalomban, vagy nyilvános térben zajló beszélgetés során hasznos.

Az már szinte csak a hab a tortán, hogy a Symbian szoftveres telefon még GPS-vevővel és A-GPS támogatással (Nokia Maps 2.0) is büszkélkedhet. A 90 gramm tömegű candybar telefon egyébként 108 milliméter hosszú, 47 milliméter széles és 15 milliméter vastag.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák