Connect with us

technokrata

Jönnek a 3D telefonok – új mobil dimenzió

Kütyük

Jönnek a 3D telefonok – új mobil dimenzió

A mobiltelefonokba a jelek szerint még mindig lehet újabb funkciókat pakolni.

Egy indiai technológiai cég, az Infosys a napokban védette le legújabb fejlesztését, melynek segítségével a közeljövőben debütáló mobiltelefonok többek közt 3D képmegjelenítésre, 3D képalkotásra és 3D képtovábbításra is képesek lesznek. A vállalat munkatársai elmondták, hogy amennyiben minden jól megy, akkor az első ilyen, úgynevezett holografikus készülékek már két év múlva, vagyis 2010 magasságában elérhetők lesznek a kereskedelmi forgalomban.

Az új technológia egyébként nem csak a felhasználói élmény fokozására hivatott, hanem sok esetben igen hasznos is lehet. Így például az autós balesetek helyszínén készített 3D fotók, vagy videók komoly segítségét nyújthatnak a hatóságoknak, de ezenkívül az orvosok is nagy hasznát vehetik a háromdimeziós felvételeknek.

Az új megoldás lényege, hogy a telefonba szerelt normál kamera egy sor 2D felvételt készít, melyekből aztán egy nagyteljesítményű processzor és egy speciális algoritmus 3D állományt készít. Fontos, hogy amennyiben az egyik készülékről a másikra küldünk holografikus tartalmakat, akkor a 3D anyag a fogadó készüléken jön létre a már említett algoritmus révén, vagyis a mobil hálózatot nem terheli különösebben nagy adatforgalom (hanem csak a normál 2D fotók).Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle