Connect with us

technokrata

20 millió forint – nem lakás, nem autó, hanem egy mobiltelefon

Kütyük

20 millió forint – nem lakás, nem autó, hanem egy mobiltelefon

A mobiltelefon nemesítő manufaktúrák mostanság előszeretettel nyúlnak a Nokia 8800 Arte-hoz.

Nem is olyan rég számoltunk be a norvég Thomas Heyerdahl által gyémánatokkal felvértezett Nokia 8800 Arte készülékről, most pedig régi ismerősünk, az osztrák Peter Aloisson vette kezelésbe ugyanezt a telefont. A Nokia 8800 Arte Pink nevezetű újdonság 18 karátos fehérarany bevonatot kapott, ezenkívül pedig több mint 680 darab rózsaszín és fehér gyémántot tudhat magáénak. A limitált szériás telefon ára (adók nélkül) 85 ezer euró, ami barátok közt is legalább 20 millió forint.

Nokia 8800 Arte
A nem kevesebb mint 150 gramm tömegű, szétcsúsztatható kialakítású Nokia 8800 Arte csukott állapotban 109 milliméter hosszú, 45,6 milliméter széles és 14,6 milliméter vastag. A vizuális megjelenítésről ezúttal egy a Nokia 7900 Prism-éhez hasonló, OLED technológiájú kijelző gondoskodik, mely elsősorban QVGA (320×240 pixel) felbontásáról, illetve 16 millió színárnyalatáról ismerszik meg.

Fontos előrelépés, hogy a hátfalba szerelt digitális fényképezőgép modul révén immár akár 3,2 megapixeles (2.048×1.536 képpont) felbontásban is fotózhatunk, a felvételek élességét pedig autofókusz funkció garantálja. Kár, hogy vakut ezúttal nem találunk az egyébként lencsevédő nélküli optika mellett. A digitális zoom maximum nyolcszoros nagyításra képes, optikai zoom – nem meglepő módon – nincs.

A microUSB csatlakozós, háromnormás (GSM 900/1800/1900 MHz) Nokia 8800 Arte GPRS, EDGE és UMTS hálózatokban használható, és természetesen Bluetooth kompatibilis. MicroSD memóriakártyákat ugyan nem tehetünk a mobilba, de legalább az integrált memória 1 GB-os kapacitással bír. Szólnunk kell továbbá a hatvannégy szólamú polifonikus hangzásról, a fejlett MP3/AAC zenelejátszóról, illetve az 1.000 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátorról. A mozgásszenzoros telefonnal egyébként akár oly módon is elnémíthatók a bejövő hívások, hogy egyszerűen lefelé fordítjuk a készüléket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák