Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ki lesz az első iPhone 3G vásárló?

Kütyük

Ki lesz az első iPhone 3G vásárló?

Már csak alig több mint két hetet kell várnunk az Apple második mobiljának piaci debütálására.

Amikor az Apple nemrégiben megtartotta az iPhone 3G hivatalos bejelentését, elárulta, hogy a készülék nemzetközi forgalmazása július 11-én fog megkezdődni (huszonkét országban). Az igazi iPhone fanatikusok persze az elsők között szeretnék begyűjteni az új iPhone-t, de pontosan mit is kell tenniük, hogy ténylegesen az elsők között kaparinthassák meg a telefont?

Nos csupán annyit, hogy Új-Zélandra utaznak, ahol is július 11-én pénteken 0 óra 1 perckor kinyitnak a helyi Vodafone kereskedések, és a világon elsőként megkezdik az iPhone 3G forgalmazását. Megjegyzendő, hogy ekkor hazánkban még csak csütörtök (július 10) délután 2 óra 1 perc lesz, New York-ban pedig reggel 8 óra 1 perc. Egyébként kétség sem férhet hozzá, hogy a debütálás napján világszerte hosszú sorok kígyóznak majd a mobil szolgáltatók képviseletei és az Apple boltok előtt. Az iPhone 3G hazánkban is kapható lesz, még pedig a T-Mobile-nál, de nem július 11-től, hanem egy (egyelőre ismeretlen) későbbi időponttól kezdve.

Apple iPhone 3G
A készülék designja nem sokat változott az elődhöz képest, méretei pedig minimális mértékben növekedtek. A 133 gramm tömegű új iPhone egész pontosan 115,5 milliméter hosszú, 62,1 milliméter széles, illetve 12,3 milliméter vastag. A TFT technológiájú érintőkijelzőhöz nem nyúltak hozzá a fejlesztők, ennek megfelelően a 3,5 colos képátlóval rendelkező display továbbra is 320×480 pixeles felbontású és 16 millió színárnyalatú. Az LCD kapcsán említést érdemel továbbá a már jól ismert Multi Touch technológia, a mozgásérzékelőre épülő automatikus kijelzőkép elfordítás, illetve a fényérzékelős automata fényerőállítás. A digitális fényképezőgép modul mindenképpen csalódást okoz, hiszen még mindig csak 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) felbontású és vakuja sincs.

Az első iPhone-t rengeteg kritika érte azért, mert csak az öregecske GPRS és EDGE adatátvitelt támogatta. A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) új iPhone-nak végre sikerült túllépnie ezen: a készülék a Wi-Fi (802.11b/g) és a Bluetooth 2.0 mellett UMTS-t és villámgyors HSDPA-t is kapott. Érthetetlen azonban, hogy a 3G videóhívásokhoz való második kamerát miért felejtették le a telefon előlapjáról. A TV-kimenetes és 3,5 milliméteres audio csatlakozós készülék egy feltöltéssel maximum 300 órás működésre képes, beszélgetési ideje pedig elérheti a 10 órát. Új előfizetéssel a 8 GB-os modell (fekete) 199 dollárba fog kerülni, a 16 GB-os változatért (fekete, fehér) pedig 299 dollárt kell majd fizetni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés