Connect with us

technokrata

Szenzáció: végre itt az első 5 megapixeles Motorola!

Kütyük

Szenzáció: végre itt az első 5 megapixeles Motorola!

Rengeteget kellett várnunk rá – hamarosan kiderül, hogy vajon megérte-e?

A Motorola az elmúlt időkben gyakorlatilag egyetlen olyan mobiltelefont sem dobott piacra, melyben versenyképes kamera lett volna: a készülékek többségében 2 megapixeles és fix fókuszos fényképezőgép volt, de még az eddigi csúcsmodellbe szerelt autofókuszos kamera is csak 3,2 millió pixelt tudhatott magáénak. Most azonban végre vége a várakozásnak, hiszen a Motorola ma reggel hivatalosan is bejelentette első 5 megapixeles telefonját, a Motozine ZN5-öt.

A kínai fővárosban leleplezett Motorola újdonság candybar, vagyis teljesen hagyományos kialakítással rendelkezik. A 114 gramm tömegű telefon egész pontosan 118 milliméter hosszú, 50,5 milliméter széles és 16 milliméter vastag, vagyis csak egy kis jóindulattal nevezhető ultra-vékonynak, de még így is jóval karcsúbb, mint például a Nokia N82.

Az elhúzható lencsevédő mögött egy Kodak fejlesztésű, CMOS technológiájú képszenzor rejtőzik, melynek segítségével maximum 2.560×1.920 képpontos felbontású fényképek készíthetők. Ami újdonság, hogy nem csak JPEG, hanem nyers RAW fotókat is lőhetünk a ZN5-tel, ami viszont felettébb elkeserítő, hogy nem csak a VGA, hanem még a QVGA videófelvevő felbontás is hiányzik, így ezúttal be kell érnünk a 176×144 pixeles videófelbontással. A kamera kapcsán említést érdemel továbbá a xenon-vaku, az autofókusz, a Kodak Perfect Touch képminőség javító technológia, a panorámakép funkció, illetve az állítólagosan villámgyors működés (dedikált képfeldolgozó processzor).

A 2,4 colos képátlóval rendelkező TFT kijelző QVGA (320×240 pixel) felbontású és 262 ezer színárnyalató, a 400 MB-os belső memória pedig microSD memóriakártyákkal bővíthető (a slot sajnos az akksi alatt van). A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Motorola ZN5 GPRS és EDGE hálózatokban használható, vagyis sem UMTS, sem pedig HSDPA nincs benne. Kárpótlásul viszont kapunk Wi-Fi-t (802.11b/g), Bluetooth 2.0-át (A2DP) és USB 2.0-át, valamint egy sztereó FM rádió és egy TV-kimenetet.

A 960 mAh kapacitású akkumulátorral szerelt első 5 megapixeles Motorola elsőként Kínában lesz kapható, a jövő hónaptól kezdve, majd pedig szépen lassan a világ többi részében is elérhetővé fog válni. A GPS-t nélkülöző telefon kezdőára várhatóan 300 euró (70 ezer forint) körül fog alakulni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek