Connect with us

technokrata

A régi és az új iPhone nem kompatibilis egymással

Kütyük

A régi és az új iPhone nem kompatibilis egymással

Az inkompatibilitás korát éljük.

A legfrissebb információ az Apple háza tájáról: a nemrégiben bejelentett Apple iPhone 3G dokkoló állomása nem kompatibilis a tavaly érkezett első iPhone dokkolójával. Ahogy azt a gyártó egyik munkatársa elmondta, az inkompatibilitás egyszerűen arra vezethető vissza, hogy a régi és az új iPhone alsó kiképzése nem teljesen ugyanolyan. Ez van, ezt kell szeretni…

Apple iPhone 3G
A készülék designja nem sokat változott az elődhöz képest, méretei pedig minimális mértékben növekedtek. A 133 gramm tömegű új iPhone egész pontosan 115,5 milliméter hosszú, 62,1 milliméter széles, illetve 12,3 milliméter vastag. A TFT technológiájú érintőkijelzőhöz nem nyúltak hozzá a fejlesztők, ennek megfelelően a 3,5 colos képátlóval rendelkező display továbbra is 320×480 pixeles felbontású és 16 millió színárnyalatú. Az LCD kapcsán említést érdemel továbbá a már jól ismert Multi Touch technológia, a mozgásérzékelőre épülő automatikus kijelzőkép elfordítás, illetve a fényérzékelős automata fényerőállítás. A digitális fényképezőgép modul mindenképpen csalódást okoz, hiszen még mindig csak 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) felbontású és vakuja sincs.

Az első iPhone-t rengeteg kritika érte azért, mert csak az öregecske GPRS és EDGE adatátvitelt támogatta. A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) új iPhone-nak végre sikerült túllépnie ezen: a készülék a Wi-Fi (802.11b/g) és a Bluetooth 2.0 mellett UMTS-t és villámgyors HSDPA-t is kapott. Érthetetlen azonban, hogy a 3G videóhívásokhoz való második kamerát miért felejtették le a telefon előlapjáról. Újdonság a geotagging funkció, melynek működését a vadonatúj integrált GPS-vevő teszi lehetővé. A TV-kimenetes és 3,5 milliméteres audio csatlakozós készülék egy feltöltéssel maximum 300 órás működésre képes, beszélgetési ideje pedig elérheti a 10 órát.

A memóriakártyákkal nem bővíthető 3G iPhone kereskedelmi forgalmazása július 11-én fog megkezdődni a világ huszonkét országában, az év végére pedig már közel hetven országban lesz kapható. Új előfizetéssel a 8 GB-os modell (fekete) 199 dollárba fog kerülni, a 16 GB-os változatért (fekete, fehér) pedig 299 dollárt kell majd fizetni.

Mint ismeretes, hazánkban a T-Mobile fogja forgalmazni az új iPhone-t – a várható árak egyelőre ismeretlenek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle