Connect with us

technokrata

HTC Touch Diamond: új csúcsmobil a Vodafone-nál is

Kütyük

HTC Touch Diamond: új csúcsmobil a Vodafone-nál is

Tör előre a piacon a gyémánt fantázianevű új HTC okosság.

Emlékezetes, hogy a HTC május elején jelentette be új high-end smartphone-ját, a Touch Diamond-ot. A tajvani gyártó június elején kezdte meg a készülék kereskedőkhöz történő szállítását, azt pedig jó ideje tudni lehet, hogy a T-Mobile hamarosan MDA Compact IV néven dobja majd piacra a telefont. Friss hír, hogy Európában a T-Mobile-on kívül a Vodafone is komoly fantáziát lát a Touch Diamond-ban, melyet rövid időn belül (várhatóan a jövő hónapban) fel fog venni a kínálatába, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen áron.

HTC Touch Diamond
Az egyedi megjelenésű HTC Touch Diamond designja leginkább a Nokia közelmúltban érkezett Prism mobiljainak háromszögek ihlette külsejéhez hasonlatos. Friss fejlesztés a vadonatúj kezelőfelület, mely ezúttal TouchFLO 3D névre hallgat, és minden korábbinál egyszerűbb használattal kecsegtet.

A készülékbe szerelt 2,8 colos érintőkijelző ezúttal nem QVGA, hanem VGA felbontású, vagyis 640×480 pixel büszke tulajdonosa. A display alatt érintőgombokkal felvértezett újdonság hátsó részében egy 3,2 megapixeles felbontású és autofókusz funkciós kamera teljesít szolgálatot (sajnos vaku nélkül), melynek fotó és videó felvételeit a 4 GB-os belső memóriában lehet eltárolni.

A Windows Mobile 6.1 Professional operációs rendszert futtató okosság a jó öreg GPRS, EDGE és UMTS mellett a villámgyors HSDPA vezeték nélküli adatátvitelt is támogatja, így segítségével akár 7,2 Mbit/s-os letöltési sebesség is elérhető. Végül, de nem utolsó sorban említést érdemel még az 528 MHz-es frekvenciájú Qualcomm MSM 7201A processzor, a mozgásszenzor (automatikus kijelzőkép-forgatás), az RDS-es sztereó FM rádió, a Bluetooth 2.0 (A2DP), a Wi-Fi (802.11b/g), a HSUPA, illetve az eGPS (enhanced Global Positioning System) funkció. 3,5 milliméteres szabványos audiocsatlakozó sajnos nincs, viszont jó hír, hogy a gyártó a korábbiaknál hosszabb működési időt ígér. Az akkumulátor egyébként 900 mAh kapacitással bír. A 102x51x11,5 milliméter méretű HTC Touch Diamond tömege 110 gramm.

Emlékezetes, hogy a HTC vezetői először azt nyilatkozták, hogy idén mintegy 2 millió Touch Diamondot szeretnének eladni, később viszont már arról beszéltek, hogy várakozásaik szerint 2008-ban 3 millió darab ilyen készülék talál majd gazdára. A tajvani cég feltehetően azért készít egy olcsóbb és butább (GPRS/EDGE) verziót is a masinából, hogy a tervezett 3 milliós eladási darabszámot el tudja érni az év végéig. Emlékezetes, hogy az első Touch készülékből 11 hónap alatt kelt el 2 millió darab.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák