Connect with us

technokrata

Garmin nüvifone – GPS-es tapimobil Asus génekkel

Kütyük

Garmin nüvifone – GPS-es tapimobil Asus génekkel

A Garmin nem saját maga fogja gyártani első mobiltelefonját.

A Garmin idén január végén jelentette be, hogy a navigációs készülékek után a mobiltelefonok piacát is meg kívánja hódítani magának, még pedig egy vadonatúj fejlesztéssel, melyet Garmin nüvifone-nak hívnak. A Garmin az eddigiekben nagyon büszke volt arra, hogy minden termékét saját maga fejlesztette és gyártotta, és soha nem kötött outsourcing szerződéseket. Egészen mostanáig, ugyanis egy mobiltelefon kifejlesztése már túl nagy falat a GPS-es mamutcégnek.

A Garmin vezetői az eddigiekben csak annyit árultak el, hogy a vállalat egy neves tajvani céggel közösen fejleszti a nüvifone-t. Tajvani források szerint ez a cég nem más, mint az Asus, mely állítólag immár több mint két éve dolgozik együtt a Garminnal ezen a projekten. Pletykák szerint egyébként a Garmin a nüvifone után számos további új mobilt is be fog majd jelenteni.

A kereskedelmi forgalomban minden valószínűség szerint az idei esztendő utolsó negyedévében felbukkanó nüvifone kapcsán a Garmin arra helyezi a fő hangsúlyt, hogy ez a készülék nem úgy készül, hogy egy mobiltelefonhoz egyszerűen hozzácsapnak egy GPS-vevőt, hanem pont fordítva: egy kiváló GPS készüléket vérteznek fel mobiltelefonos és multimédiás (kamera, MP3) funkciókkal.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek