Connect with us

Hirdetés

technokrata

Skype 4.0 – előtérben a videohívások

Kütyük

Skype 4.0 – előtérben a videohívások

Komoly mérföldkő a VoIP szoftver életében.

„A legfontosabb kiadás a Skype történetében.” – így jellemezte a cég elnöke, Josh Silverman az üzenőkliens negyedik generációját. A szoftver egyelőre béta változatban tölthető le, és csak Windows-os felhasználók próbálhatják ki, de már most látszik, hogy milyen grandiózus lépésre szánták el magukat a fejlesztők. Indítás után a kliens a teljes képernyőt elfoglalja, és ennek a felületnek a közepébe „ült be” a videokezelés.

„Régi kezelőfelületünk hangalapú kommunikációs célokat szolgált.” – mondta Silverman. Az új Skype azonban nagy hangsúlyt helyez a beszélgetés közbeni képátvitelre is: jobbá vált a videocsevegő része. Egy nagy, zöld „video call” gomb segítségével kezdeményezhetünk videohívást, és hangsúlyosabb lett a drágább televíziós készülékekből ismert PIP (picture-in-picture) funkcionalitás. Amikor valaki videocsevegést folytat, valóban úgy érezheti magát, mintha egy videocsevegő szobában lenne, állította Silverman.

A fejlesztők ígérete szerint a P2P technológia jóminőségű videózást tesz lehetővé; a GUI átalakításával pedig több hely jut a szöveges csevegésnek vagy a file-ok küldésének. A felhasználó „behúzhat” videókat a DailyMotionről és a Metacafe-ból (de a Youtube-ról nem). Egyszerre továbbra is csak két ember folytathat egymással videobeszélgetést, vagyis videokonferenciát még nem lehet tartani a Skype-pal. Hangalapú hívás esetében azonban akár 25-en is részt vehetnek egyszerre.

Importálhatunk kontakokat az Outlookból, az Outlook Express-ből, a Hotmailből és a Yahoo Mailből (Gmailből nem). Képes érzékelni, ha a felhasználó új headsetet használ, emellett rendelkezik olyan szoftveres eszközökkel, amelyekkel tesztelni lehet a hang és a videó minőségét.

Skype
Az Ebay tulajdonában levő csevegőkliens az idei év első negyedében már 309 millió felhasználóval rendelkezett, és 126 millió dolláros bevételt generált az aukciós cégnek. Ezeket a számokat fogja valószínűleg felpörgetni a negyedik generáció, amelynek első bétaváltozata letölthető gyors Download szerverünkről.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés