Connect with us

technokrata

Firefox: letöltés-rekord

Kütyük

Firefox: letöltés-rekord

A Microsoft tortával gratulált konkurense sikerének.

Magyar idő szerint este 8 óra 16 percig tart az a rekordkísérlet, amely mindenképpen bekerül a Guiness rekordok könyvébe. A Firefox harmadik generációjának megjelenése kapcsán ugyanis a Mozilla Foundation arra kérte a rajongókat, hogy lehetőleg minél nagyobb számban töltsék le az első 24 óra alatt a szoftvert, és ezzel a nyíltforrású böngésző csúcsot állíthat fel e téren. A rekord rögzítése pedig azért történik meg mindenképpen, mert eddig ilyen címmel nem szerepelt bejegyzés a rekordok könyvében.

Eddig nagyon szépen halad a kísérlet – mindössze négy óra alatt meglett az első 1 millió letöltés. Az egy másodpercre jutó letöltések száma átlagosan 5 ezer és 14 ezer között ingadozik – nem csoda tehát, hogy a „kis” terhelés miatt akadozik a program lemásolását jelző számláló. A cikk írásának időpontjában összesen 5.491.223 (Magyarországon 41.955) darabnál járunk; talán el nem éri, de meg fogja közelíteni a 10 milliós darabszámot. Ez nagyon szép eredmény, ahhoz képest, hogy a Mozilla előzetesen 2-3 millió letöltést várt.

És még egy érdekesség: a Microsoft gratulált a Firefox csapatának. Nemes gesztusként elismerték a Tűzróka teljesítményét és rajongói táborát – egy Internet Explorer 7 logós tortát küldtek az alapítvány fejlesztőinek. Ezzel egyben ismét biztosították, hogy ne csak a Mozilla fejlesztéséről szóljon a nap, hanem az IE is bekerülhessen a hírek közé.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle