Connect with us

technokrata

Az első érintőkijelzős Nokia – az első gyári fotón

Kütyük

Az első érintőkijelzős Nokia – az első gyári fotón

Gyári felvételen a titkos Nokia 5800.

Először tavasszal írtunk a Nokia első S60 Touch-alapú, vagyis érintőkijelzős készülékéről, melyről a múltheti kémfotók után most felbukkant az első gyári fénykép, ami egyébként egy német szórólap tervezetről származik. Érdekesség, hogy az eddig Nokia 5800 XpressMedia néven emlegetett telefon ezúttal Nokia 5800 XpressMusic név alatt fut – lehet, hogy két változat is készül majd az 5800-ából?

Az újdonság az előzetes információk szerint 111 milliméter hosszú, 52 milliméter széles és 14,5 milliméter vastag, tömege pedig 104 gramm. A telefon szinte teljes előlapját a nagy méretű, 3,2 colos képátlójú TFT kijelző uralja, mely a mellékelt kis cerkával, illetve az ujjainkkal egyaránt kezelhető. Fontos, hogy az Apple iPhone-tól eltérően a 640×360 pixeles felbontású és 16 millió színárnyalatú LCD nem Multi Touch kompatibilis, arra viszont azért képes, hogy vibrációs visszajelzéssel erősítse meg bennünk a tényt, hogy például lenyomtunk egy virtuális gombot a 16:9 képarányú kijelzőn. A 140 MB-os belső memória microSD memóriakártyákkal bővíthető, az autofókuszos kamera pedig 3,2 megapixeles felbontású, és sajnos nem xenon, hanem dupla-LED vakus.

A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Nokia 5800 ugyebár nem egy N-sorozatú masina, és nem is egy high-end kategóriás termék, ettől függetlenül GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA és Wi-Fi is található benne. Ezenkívül GPS-vevőt (geotagging funkció), Bluetooth 2.0 (A2DP) kontrollert, 3,5 milliméteres audio csatlakozót és TV-kimenetet is tartalmaz a készülék, melyet egyébként feltehetően 2008 utolsó negyedévében mutatnak majd be hivatalosan (a forgalmazás 2009 első negyedévében kezdődik). Pletykák szerint a Nokia nem sokkal később egy ennél nagyobb tudású érintőkijelzős mobilt is be fog jelenteni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek