Connect with us

technokrata

Nokia N78 – vigyázzunk a lebutított változattal!

Kütyük

Nokia N78 – vigyázzunk a lebutított változattal!

A finn gyártó nem mindegyik N78-ba tesz FM adót.

A Nokia N78 az első olyan Nokia telefon, melyben nem csak sztereó FM rádió, hanem FM transzmitter is van, így a telefonon tárolt zenék néhány gombnyomással megszólaltathatóak az otthoni hi-fin, vagy az autónk rádióján. A mi Nokia N78 tesztkészülékünkben remekül működik ez a funkció, azonban mostanság egyre több vásárló panaszkodik arra, hogy az ő N78-ában bizony nincs FM transzmitter. Ez sajnos annak következménye, hogy egyes országokban a hatóságok tiltják az FM adók használatát, így ezen piacokon a Nokia szoftveresen letiltja a telefonokban ezt a szolgáltatást.

A Nokia a következő országokban tiltja le az N78 integrált FM transzmitterét: Franciaország, Görögország, Hongkong, India, Írország, Olaszország. Megjegyzendő, hogy például a Nokia 500-as autós navigátor esetében is csak maximum 60 másodpercig használható az FM transzmitter (jogi korlátozásokra hivatkozva), ami igen csak vicces, vagy inkább szomorú.

Nokia N78
A 2008-as Mobil Világ Kongresszuson leleplezett Nokia N78 egy 102 gramm tömegű, illetve 113x49x15,1 milliméter méretű, candybar kialakítású okostelefon újdonság, melyen a vadonatúj S60 3rd Edition Feature Pack 2 operációs rendszer teljesít szolgálatot.

A microUSB csatlakozós N78 gyakorlatilag az összes elterjedt wireless adatátviteli szabványt támogatja, így például a GPRS-t, az EDGE-et, az UMTS-t, a HSDPA-t (maximum 3,6 Mbit/s), a Wi-Fi-t (802.11b/g), illetve a Bluetooth 2.0-át (A2DP). A digitális muzsikák egyrészt a 70 MB-os belső memóriában, másrészt pedig a bővítőslotba helyezett microSD memóriakártyákon (maximum 8 GB) tárolhatók el.

A sztereó hangszórós Nokia N78 hátfalba szerelt, Carl Zeiss optikás digitális fényképezőgépével 3,2 megapixeles (2.048×1.536 képpont) felbontásban fotózhatunk, illetve 640×480 pixeles (15 fps) videókat készíthetünk, 15 fps mellett. A 2,4 colos TFT LCD QVGA felbontású és 16 millió színárnyalatú. A 3,5 milliméteres szabványos audio csatlakozóval és A-GPS támogatással rendelkező N78-ban egy 1.200 mAh kapacitású akkumulátor kapott helyet.

A Nokia N78 május végén jelent meg az európai kereskedések polcain. A háromféle színváltozatban (fekete, fehér, kék) készülő Nokia N78 adók és kedvezmények nélküli hivatalos listaára 350 euró, vagyis mintegy 85 ezer forint.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle