Connect with us

technokrata

iPhone 3G: előfizetéssel, vagy anélkül, de milyen áron?

Kütyük

iPhone 3G: előfizetéssel, vagy anélkül, de milyen áron?

Lássuk, hogy hol és milyen áron kerül majd forgalomba az Apple új mobiltelefonja!

iPhone 3G ügyben a legfrissebb fejlemény, hogy az olasz Vodafone bejelentette az új készülék előfizetés nélküli, pre-paid árait. Ezek szerint az iPhone 3G 8 GB-os alapmodellje 499 euróba (123 ezer forint), 16 GB-os változata pedig 569 euróba (140 ezer forint) fog kerülni, vagyis a dupla tárolókapacitásért mindössze 17 ezer forintnyi különbözetet kell majd fizetni. A forgalmazás egyébként július 11-én fog megkezdődni.

Az Egyesült Államokban az AT&T fogja árusítani a telefont, még pedig 199, illetve 299 dolláros (32-48 ezer forint) áron. Ezek persze előfizetéses árak, melyek 24 hónapos hűségnyilatkozat aláírása esetén érvényesek. Az AT&T-nél az iPhone 3G hanghívásos tarifacsomagja havi 40 dollárba kerül, mely összeg ellenében 450 percnyi ingyen hívást, 5.000 percnyi esti és hétvégi beszélgetést, illetve 200 darab ingyen SMS-t kap az előfizető. Ez még kiegészül a korlátlan adatforgalmat biztosító iPhone 3G tarifacsomaggal, melynek havidíja 30 dollár. A két tarifa havonta összesen 70 dollárnyi fix kiadást jelent, mely 24 hónap alatt összesen 1.680 dollárt (270 ezer forint) tesz ki. Ha ehhez hozzávesszük a telefon árát, akkor könnyen kiszámolható, hogy az iPhone 3G-re két év alatt több mint 300 ezer forintot költ el az előfizető.

Mint ismeretes, hazánkban a T-Mobile fogja forgalmazni az iPhone 3G-t, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen áron és milyen tarifacsomagokkal.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek