Connect with us

Hirdetés

technokrata

Évente 1.100 fát ment meg a Pannon

Kütyük

Évente 1.100 fát ment meg a Pannon

Mostantól a mobil szolgáltatónál keletkező teljes papírhulladék mennyiség újrahasznosul.

A Pannon nagy hangsúlyt helyez a környezet védelmére, a környezettudatosság kialakítására és annak gyakorlatban való alkalmazására saját szervezetén belül és azon kívül is. A környezet védelme jegyében a cég 2008. júniusától gondoskodik a mindennapi munkavégzés során keletkező, éves szinten 65 tonnát kitevő papírhulladék teljes mennyiségének újrahasznosításáról. Ezzel a Pannon jóvoltából évente 1.100 fa menekül meg a kivágástól.

Míg korábban a Pannon a keletkező papírhulladéknak csupán mintegy 15 százalékát adta le újrahasznosítási célokra, a mostani lépéssel a fennmaradó, ezt megelőzően égetéssel megsemmisített mennyiség is bekerül az újrahasznosítási körforgásba. Az 1.200 főt foglalkoztató mobil szolgáltató 2007-től fokozatosan tért át az újrahasznosított papírok, valamint a környezetbarát nejlon- és papírzacskók használatára, emellett a papírmentes iroda megvalósítására irányuló törekvés jegyében a cég igyekszik csökkenteni a felhasznált papír mennyiségét is. A Pannon környezettel kapcsolatos komplex rendszerszemléletét tükröző lépések a Törökbálinton épülő új irodaházba való költözéssel teljesednek majd ki, ahol nemzetközi szinten is úttörő környezetvédelmi megoldások valósulnak meg.

Az újrahasznosítással a Pannon nem csupán a fákat kíméli: a cég ily módon éves szinten 266.000 kWh elektromos energiát és több, mint 1.700 hektoliter vizet takarít majd meg, valamint hozzájárul ahhoz, hogy mintegy 1.700 köbméterrel kevesebb szemét kerüljön a lerakókba.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés