Connect with us

technokrata

Költözik a Terminal

Kütyük

Költözik a Terminal

Avagy online újság a hónom alatt.

Mit tehet az ember akkor, ha az előfizetett újság mindig késve érkezik? Maximum moroghat – a Posta többnyire úgysem veszi figyelembe az egyén érdekeit. Hiába, számos téren messze van még tőlünk Európa. Teljesen más a helyzet egy online újság esetében – itt a késlekedés nem napokban mérhető (hála istennek), hanem másodpercekben. És igen, a Terminal az utóbbi fél évben nem jeleskedett e téren, sőt. Az a szerver, amin az adatbázis „ült”, olyan mértékben volt terhelt, hogy nem ritkán 10-15 másodpercet is várni kellett egy-egy oldal betöltődésére.

Ennek azonban (remélhetőleg) jó időre búcsút mondhatunk – a múlt héten új vas került a Victor Hugo utcába (a képen éppen főszerkesztőnk hóna alatt igyekszik a masina a negyedik emeletre), ami a Terminal olvasóinak kényelmét hivatott szolgálni. A szerverben egy négymagos Intel processzor, 8 GB-nyi memória és két darab 250 GB-os, tükrözött merevlemez dolgozik, (egyelőre) csak azért, hogy a kedves olvasó a kattintást követő 2-3 másodperc után már hozzá is férhessen az általa fontosnak, érdekesnek tartott tartalomhoz. Mert csak a szerver cserélődött ki, a stílus változatlan maradt.

Ma, 2008. június 12-én pedig át is költözött az adatbázis az új vasra, így kora délutántól a korábbihoz képest sokkal fürgébb megjelenítéssel találkozhatunk a portálon. És ezzel még nem ért véget a változások kora – előttünk áll egy nagyszabású átalakulás is, amellyel néhány hónap múlva az olvasó is szembesülhet…Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek