Connect with us

technokrata

Exkluzív: 3 kör Talma mögött a Hungaroringen – félelem, hit, élvezet

Kütyük

Exkluzív: 3 kör Talma mögött a Hungaroringen – félelem, hit, élvezet

A világbajnok mögött ültem. A Hungaroringen. Egy motoron. Egy nagyon gyors motoron – fényképes élménybeszámoló.

A történet egy verőfényes április végi napon kezdődött, amikoris részt vettem az LG és a T-Mobile közös sajtótájékoztatóján: a Hungaroring boxutcájában tartott rendezvényen debütált a kizárólag a hazai T-Mobile-nál kapható LG Viewty Talmácsi Edition készülék.

A Talma vonatkozású háttérképekkel és csengőhangokkal felvértezett készüléken többek közt egy videó is megbújik: ez a felvétel egy a Talmácsi bukósisakjára rögzített Viewty mobillal készült, és azt hivatott bemutatni, hogy mennyire durva egy Talma kör a mogyoródi aszfaltcsíkon. Akkor még nem is sejtettem, hogy mindezt az élményt egyszer majd élőben is lehetőségem lesz megismerni, de végül is egy kis szerencsével összejött a dolog.

Vasárnap délelőtt még a TV-ben figyeltem, hogy a barcelonai versenyen hogyan küzdi fel magát Talmácsi Gábor a dobogó harmadik helyére, tegnap délután pedig ott lehettem ennek az abszolút közvetlen, jó kedélyű sportembernek a közvetlen közelében. Olyan közel voltam hozzá, hogy csak a bőrruha választott el minket egymástól, a közelség növeléséről pedig maga a fizika gondoskodott. Történt ugyanis, hogy Gábor engem, és két másik újságíró kollégámat elvitt egy kis adrenalin pumpaként funkcionáló motorozásra, a magyar motorsport Mekkájában, a Hungaroringen.

Mivel életemben ezt megelőzően csak egyetlen egyszer ültem motoron (természetesen akkor is utasként), enyhén remegő lábakkal pattantam fel a dübörgő hangú V2-es motorra, egy 1.000 köbcentis Apriliára. Talma a motorozás előtt csak annyit mondott, hogy engedjem el magamat, ne foglalkozzam semmivel, a dolgom pedig csak annyi, hogy gyorsításkor szorítsam őt jó erősen, fékezéskor pedig támaszkodjak a tankra.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek