Connect with us

Hirdetés

technokrata

8 megapixeles csúcsmobillal sokkol a Sony Ericsson

Kütyük

8 megapixeles csúcsmobillal sokkol a Sony Ericsson

A jövő hét minden valószínűség szerint igen csak izgalmasan telik majd a Sony Ericsson háza táján.

Jó ideje nyílt titok, hogy a japán-svéd gyártó legközelebb június 17-én, vagyis jövő hét kedden tart majd termékbejelentő sajtórendezvényt, melyen természetesen mi is képviseltetni fogjuk magunkat. Eddig úgy tudtuk, hogy az eseményen a Paris és BeiBei kódnevű újdonságok mutatkoznak majd be, most viszont kiderült, hogy ugyanekkor hull majd le a lepel egy bizonyos Shiho nevezetű telefonról is.

Amikor a Sony Ericsson elindította a Cyber-shot mobiltelefon termékcsaládot, az abba tartozó készülékek minden további nélkül képesek voltak szembeszállni a rivális gyártók hasonló termékeivel. Azóta azonban már rengeteg idő eltelt, és bizony azt kell mondjam, hogy a Sony Ericsson legutóbbi kamerás mobilos próbálkozásai várakozáson alul teljesítettek. No de most érkezőben ez a bizonyos Shiho modell, mely előzetes információink szerint Sony Ericsson C905 néven debütál majd a kereskedelmi forgalomban.

A C905 esetében a hátsó elhúzható lencsevédő mögött immár nem holmi 5 megapixeles, hanem egy 8 megapixeles képérzékelő teljesít szolgálatot. Jól tudjuk, hogy a magas pixelszám önmagában véve még édes kevés a sikerhez, mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy a gyakorlatban hogyan teljesít majd az fényképezőgép modul. A xenon- és LED-vakut egyaránt felvonultató kamera kapcsán említést érdemel még az autofókusz, az arcfelismerés, a képstabilizátor, az intelligens kontrasztállítás, illetve a beépített GPS által lehetővé tett geotagging funkció.

A TFT technológiájú kijelző 2,4 colos képátlóval és QVGA felbontással bír, de a telefon képe a TV-kimenetnek köszönhetően akár hagyományos televíziós készüléken is megtekinthető. A 104x49x18 milliméter méretű és 136 gramm tömegű készülék kapcsán említést érdemel még az UMTS/HSDPA támogatás, a Bluetooth 2.0 és USB 2.0 kompatibilitás, illetve a Wi-Fi adatátvitel.

A fekete, ezüst és arany változatokban érkező Sony Ericsson C905 gyári alapcsomagjában többek közt egy 2 GB-os Memory Stick Micro (M2) memóriakártya is fellelhető lesz. A kereskedelmi forgalmazás 2008 utolsó negyedévében kezdődik majd meg – a várható ár egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés