Connect with us

Hirdetés

technokrata

Motorola Good 6.0 – jó, jobb, legjobb…

Kütyük

Motorola Good 6.0 – jó, jobb, legjobb…

A Motorola Good Technology Group kibővíti a beyond email alkalmazást: érkezik a Good 6.0.

A Motorola bemutatta a hamarosan piacra kerülő Good Mobility Suite 6.0-ás verzióját, mely menedzselt szolgáltatásokat tartalmazó virtuális magánhálózatot (VPN), eszközmenedzselést és biztonsági elemeket tartalmazó megoldását kínálja a Windows Mobile eszközökre, és közvetlenül a vállalati ügyfelek számára lesz elérhető. A Good 6.0 programcsomag, melynek részei a Good Mobile Connection, a Good Administration Center és a Good Mobile Messaging, biztonságosabb, integrált és menedzselhető mobil hozzáférést kínál a céges információkhoz és alkalmazásokhoz.

Az új Good Mobile Connection az ágazat első, Windows Mobile eszközökre szánt, menedzselt szolgáltatásokat tartalmazó VPN alkalmazása lesz, melyet közvetlenül a vállalati ügyfelek vásárolhatnak meg, és zökkenőmentes, menedzselt adatkapcsolatot biztosít a mobil eszközről a vállalati tűzfal által védett adatok és alkalmazások eléréséhez. A Good meglévő, jelenleg a Good Mobile Messaging alkalmazásban használt megbízható adatátviteli megoldása által ezentúl egyéb vállalati alkalmazások és szolgáltatások, például az azonnali üzenetküldés (Instant Messaging, IM), az intranetek és az úgynevezett thick-client (komplex műveletek és nagy mennyiségű adatfeldolgozására önállóan képes kliens) applikációk is biztonságosan kapcsolódhatnak a tűzfal mögötti erőforrásokhoz.

A Good Mobile Connection a Good Network Operations Center (NOC) segítségével állandó, hálózat-agnosztikus hozzáférést biztosít a tűzfal mögötti adatokhoz és alkalmazásokhoz, ezzel kényelmesebbé teszi a mobil munkahelyen dolgozók munkáját. A különböző szervezetek és vállalkozások a Good Mobile Connection közvetítésével mostantól gyakorlatilag bármely, szabványos TCP protokollt használó alkalmazást használhatnak majd, és ehhez semmilyen módosításra vagy egyedi programozásra nem lesz szükség. A hacker- és a szolgáltatás teljes leállását célzó, úgynevezett Denial of Service (DoS) támadások megelőzése érdekében a Good Mobile Connection lehetővé teszi a vállalati informatikusoknak, hogy a tűzfal mögötti tartalomhoz való hozzáférésre mind típus, mind tárolási hely alapján granuláris korlátozásokat állítsanak be – mindezt a Good Mobility Suite által kínált, a mobil eszközre vonatkozó biztonsági beállításokon túl.

A Good Administration Center segítségével egységes felületről lehet majd telepíteni és menedzselni az összes Good alkalmazást, az eszközöket, a biztonsági szabályokat és az adathozzáférési jogokat. Ezen a webes kezelőfelületen a vállalati informatikusok bárhonnan rugalmasan menedzselhetik az egyes eszközöket. A Good Administration Center egy Web Services API (alkalmazásprogramozási felület) segítségével lehetővé teszi a menedzselési műveletek automatizálását és a más gyártóktól származó menedzsment-portálokba és folyamatokba történő integrálását.

A Good Mobile Messaging 6.0 olyan új funkciókkal könnyíti meg a mobil felhasználók életét, melyek célja, hogy a vállalati ügyfelek egyszerűbben és személyes igényeikhez jobban igazodó módon intézhessék ügyeiket. A legfontosabb új funkciók közül kiemelendő a testre szabható Home Screen (kiindulási képernyő), a kliens API-k bevezetése, melyek segítségével a más gyártóktól származó alkalmazások könnyebben tudnak együttműködni, valamint a hang-aktiválású tárcsázás, mely akár jelszóval védett eszközről is használható.

Szemben a versenytársak megoldásaival, melyekhez a vállalkozáson belül több, különböző szerver installálására, karbantartására és együttműködésére van szükség, a Good Network Operation Centeren (NOC) alapuló architektúra jelentősen megkönnyíti a vállalat informatikusainak életét. A Good 6.0 nem igényli többféle komponensnek a vállalati hálózaton és a demilitarizált zónán (DMZ-n) belül történő installálását, upgrade-elését vagy karbantartását. A Good Mobility Suite rugalmas és a már működő rendszerekkel is kompatibilis, így nincs szükség a meglévő infrastruktúra cseréjére vagy átalakítására.

Mivel a Good alkalmazáscsomag az MC35 és MC70 vállalati digitális asszisztensektől (EDA) a Motorola Q családon át a különböző egyéb Windows Mobile és Palm OS rendszerű Palm, Samsung, HTC és egyéb készülékekig számos eszközt támogat, a mobil számítástechnikai megoldások széles skáláját kínálja a vállalati ügyfeleknek, függetlenül attól, hogy az eladótérben vagy a főnöki irodában dolgoznak-e.

A Good 6.0 várhatóan 2008 második felében, a Motorola PartnerSelect program keretében megszerzett tanúsítvánnyal rendelkező kiemelt viszonteladókon, a mobil szolgáltatók szerződéses partnerein és közvetlenül a Motorola Good Technology Groupon keresztül kerül forgalomba. A szoftver és a szolgáltatás az okostelefonok széles skáláját támogatja majd, és együttműködik az IBM Lotus Domino és a Microsoft Exchange email rendszerrel is.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés