Connect with us

technokrata

Motorola Good 6.0 – jó, jobb, legjobb…

Kütyük

Motorola Good 6.0 – jó, jobb, legjobb…

A Motorola Good Technology Group kibővíti a beyond email alkalmazást: érkezik a Good 6.0.

A Motorola bemutatta a hamarosan piacra kerülő Good Mobility Suite 6.0-ás verzióját, mely menedzselt szolgáltatásokat tartalmazó virtuális magánhálózatot (VPN), eszközmenedzselést és biztonsági elemeket tartalmazó megoldását kínálja a Windows Mobile eszközökre, és közvetlenül a vállalati ügyfelek számára lesz elérhető. A Good 6.0 programcsomag, melynek részei a Good Mobile Connection, a Good Administration Center és a Good Mobile Messaging, biztonságosabb, integrált és menedzselhető mobil hozzáférést kínál a céges információkhoz és alkalmazásokhoz.

Az új Good Mobile Connection az ágazat első, Windows Mobile eszközökre szánt, menedzselt szolgáltatásokat tartalmazó VPN alkalmazása lesz, melyet közvetlenül a vállalati ügyfelek vásárolhatnak meg, és zökkenőmentes, menedzselt adatkapcsolatot biztosít a mobil eszközről a vállalati tűzfal által védett adatok és alkalmazások eléréséhez. A Good meglévő, jelenleg a Good Mobile Messaging alkalmazásban használt megbízható adatátviteli megoldása által ezentúl egyéb vállalati alkalmazások és szolgáltatások, például az azonnali üzenetküldés (Instant Messaging, IM), az intranetek és az úgynevezett thick-client (komplex műveletek és nagy mennyiségű adatfeldolgozására önállóan képes kliens) applikációk is biztonságosan kapcsolódhatnak a tűzfal mögötti erőforrásokhoz.

A Good Mobile Connection a Good Network Operations Center (NOC) segítségével állandó, hálózat-agnosztikus hozzáférést biztosít a tűzfal mögötti adatokhoz és alkalmazásokhoz, ezzel kényelmesebbé teszi a mobil munkahelyen dolgozók munkáját. A különböző szervezetek és vállalkozások a Good Mobile Connection közvetítésével mostantól gyakorlatilag bármely, szabványos TCP protokollt használó alkalmazást használhatnak majd, és ehhez semmilyen módosításra vagy egyedi programozásra nem lesz szükség. A hacker- és a szolgáltatás teljes leállását célzó, úgynevezett Denial of Service (DoS) támadások megelőzése érdekében a Good Mobile Connection lehetővé teszi a vállalati informatikusoknak, hogy a tűzfal mögötti tartalomhoz való hozzáférésre mind típus, mind tárolási hely alapján granuláris korlátozásokat állítsanak be – mindezt a Good Mobility Suite által kínált, a mobil eszközre vonatkozó biztonsági beállításokon túl.

A Good Administration Center segítségével egységes felületről lehet majd telepíteni és menedzselni az összes Good alkalmazást, az eszközöket, a biztonsági szabályokat és az adathozzáférési jogokat. Ezen a webes kezelőfelületen a vállalati informatikusok bárhonnan rugalmasan menedzselhetik az egyes eszközöket. A Good Administration Center egy Web Services API (alkalmazásprogramozási felület) segítségével lehetővé teszi a menedzselési műveletek automatizálását és a más gyártóktól származó menedzsment-portálokba és folyamatokba történő integrálását.

A Good Mobile Messaging 6.0 olyan új funkciókkal könnyíti meg a mobil felhasználók életét, melyek célja, hogy a vállalati ügyfelek egyszerűbben és személyes igényeikhez jobban igazodó módon intézhessék ügyeiket. A legfontosabb új funkciók közül kiemelendő a testre szabható Home Screen (kiindulási képernyő), a kliens API-k bevezetése, melyek segítségével a más gyártóktól származó alkalmazások könnyebben tudnak együttműködni, valamint a hang-aktiválású tárcsázás, mely akár jelszóval védett eszközről is használható.

Szemben a versenytársak megoldásaival, melyekhez a vállalkozáson belül több, különböző szerver installálására, karbantartására és együttműködésére van szükség, a Good Network Operation Centeren (NOC) alapuló architektúra jelentősen megkönnyíti a vállalat informatikusainak életét. A Good 6.0 nem igényli többféle komponensnek a vállalati hálózaton és a demilitarizált zónán (DMZ-n) belül történő installálását, upgrade-elését vagy karbantartását. A Good Mobility Suite rugalmas és a már működő rendszerekkel is kompatibilis, így nincs szükség a meglévő infrastruktúra cseréjére vagy átalakítására.

Mivel a Good alkalmazáscsomag az MC35 és MC70 vállalati digitális asszisztensektől (EDA) a Motorola Q családon át a különböző egyéb Windows Mobile és Palm OS rendszerű Palm, Samsung, HTC és egyéb készülékekig számos eszközt támogat, a mobil számítástechnikai megoldások széles skáláját kínálja a vállalati ügyfeleknek, függetlenül attól, hogy az eladótérben vagy a főnöki irodában dolgoznak-e.

A Good 6.0 várhatóan 2008 második felében, a Motorola PartnerSelect program keretében megszerzett tanúsítvánnyal rendelkező kiemelt viszonteladókon, a mobil szolgáltatók szerződéses partnerein és közvetlenül a Motorola Good Technology Groupon keresztül kerül forgalomba. A szoftver és a szolgáltatás az okostelefonok széles skáláját támogatja majd, és együttműködik az IBM Lotus Domino és a Microsoft Exchange email rendszerrel is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp