Connect with us

technokrata

Mikor jön az Internet Explorer 8?

Kütyük

Mikor jön az Internet Explorer 8?

A következő bétaváltozat még a nyáron megjelenik.

Március elején jelent meg az első bétaváltozat (letöltés itt), mely elsősorban webfejlesztők számára készült. Ahogy az az IE7 bétáinál is volt, a nyolcas változat feltelepítése az aktuális (microsoftos) browsert felülírja. A tesztverzió Windows XP SP2-n, Vistán és Server 2003 valamint 2008 környezetekben egyaránt használható. És mivel kap többet a felhasználó, ha telepíti? Nos, például a Webslice funkcióval, ami RSS-hez hasonló feladatokat lát el; de szót kell ejteni az Activities lehetőségről is, amely gyors elérést kínál egy weboldalról különböző külső szolgáltatásokhoz. Ilyenek lehetnek például az adatküldési feladatok egy másik alkalmazás számára.

Emellett mind a kompatibilitást, mind a teljesítményt továbbfejlesztették. A böngésző például képes felismerni, hogy az alatta levő számítógép szélessávú Internet-hozzáféréshez van-e csatlakoztatva, és ha igen, akkor hatra növeli a hostonkénti kapcsolatok számát, ezzel gyorsítva az oldalak megjelenítését, illetve a HTTP letöltéseket. A szoftver megfelel a CSS 2.1-es szabványnak, valamint számos, böngészőkön átívelő következetlenség került kiiktatásra (például az URL-kezelést illetően). Természetesen továbbfejlesztett biztonsági funkciókkal bír – hogy csak egyet említsünk: Domain Highlighting. Ennek a szolgáltatásnak a segítségével pillanatok alatt meg lehet győződni arról, hogy a böngészőben megjelenő weboldalhoz tartozó, a címsorban látható csúcsszintű domain valóban ahhoz a laphoz tartozik-e, vagy esetleg meg van hamisítva.

IE8 második béta
Korábban csak annyit lehetett tudni a következő bétaváltozatról, hogy az nyáron válik elérhetővé. Nos, a Microsoft ezen belül a lehető legkésőbbre tolta a dátumot: amint az a hivatalos IE fejlesztői blogban megjelent, augusztusra ígérik a böngésző következő próbaváltozatának kiadását. Ennek oka, hogy az első bétában bemutatkozott fejlesztések kapcsán annyi visszajelzést kaptak a felhasználóktól a redmondi fejlesztők, hogy a feldolgozás több időt igényel, mint ahogy eredetileg gondolták.

Azt azonban még mindig nem lehet tudni, hogy a végleges verzió megjelenésre nagyjából mikorra lesz tehető. Akit érdekel, hogy mit várhatunk a böngészőtől, az ide kattintson.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle