Connect with us

technokrata

Horváth Charlie, Forgách Gábor és Rózsa György: internetezzünk!

Kütyük

Horváth Charlie, Forgách Gábor és Rózsa György: internetezzünk!

A hazai sztárok is internetezésre buzdítanak.

A Telekom Internetakadémia célja, hogy azokat is „bevezesse” az internet világába, akiknek az életéből eddig mindez teljesen kimaradt, akik idegenkednek tőle, és nem tudják, miért lehetne fontos számukra. Az ingyenes oktatássorozaton a témában jártas szakemberek az internet világának alapfogalmait mutatják be az érdeklődőnek.

A kezdeményezés célját mások mellett az internet-felhasználók táborát erősítő ismert hazai személyiségek is támogatják: „A fényképezőgéptől a telefonig a világon mindent úgy veszek, hogy előtte gondosan mérlegelek az interneten. Most már olyan fokon lépett be az életembe a világháló, hogy szinte nélkülözhetetlenné vált.” – említi a világhálóról Forgách Gábor, aki igazi technika-őrültnek vallja magát.

Mary Zsuzsi és Rózsa György ugyan ritkábban használják a világhálót, de nagyon kedvelik a netes szörfölést. „Az interneten ismerkedek, van egy-két fórum, amit nagyon szeretek, és a saját honlapomon is beszélgetek az ismerőseimmel. És ami a legfontosabb: megnézhetem a sporttal kapcsolatos híreket, amiért nagyon lelkesedek.” – mondja Mary Zsuzsi.

Charlie számára az internet igazi segítség a zenei világban: „Nekünk a zenében borzasztó nagy előnyt jelent az internet, hiszen jelentősen felgyorsítja a munkánkat.”

A magyar lakosság körében készült kutatások igazolják, hogy az EU-hoz viszonyítottan alacsony internetpenetráció részben a számítástechnikai eszközök hiányára, de sokkal inkább az igény, illetve az internettel kapcsolatos információk hiányára vezethető vissza. A magyarok nagy része még mindig túlságosan bonyolult dolognak tartja a számítógép használatát és az internetezést.

A Telekom Internetakadémia előadásain az érdeklődők másfél-két órában, számos gyakorlati példán keresztül ismerkedhetnek meg a számítógéppel és az internettel, és az előadások után arra is lehetőség nyílik, hogy a gyakorlatban próbálják ki és teszteljék az elhangzottakat. Az oktatáson résztvevők internethasználatot segítő füzetet kapnak ajándékba.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek