Connect with us

Hirdetés

technokrata

Horváth Charlie, Forgách Gábor és Rózsa György: internetezzünk!

Kütyük

Horváth Charlie, Forgách Gábor és Rózsa György: internetezzünk!

A hazai sztárok is internetezésre buzdítanak.

A Telekom Internetakadémia célja, hogy azokat is „bevezesse” az internet világába, akiknek az életéből eddig mindez teljesen kimaradt, akik idegenkednek tőle, és nem tudják, miért lehetne fontos számukra. Az ingyenes oktatássorozaton a témában jártas szakemberek az internet világának alapfogalmait mutatják be az érdeklődőnek.

A kezdeményezés célját mások mellett az internet-felhasználók táborát erősítő ismert hazai személyiségek is támogatják: „A fényképezőgéptől a telefonig a világon mindent úgy veszek, hogy előtte gondosan mérlegelek az interneten. Most már olyan fokon lépett be az életembe a világháló, hogy szinte nélkülözhetetlenné vált.” – említi a világhálóról Forgách Gábor, aki igazi technika-őrültnek vallja magát.

Mary Zsuzsi és Rózsa György ugyan ritkábban használják a világhálót, de nagyon kedvelik a netes szörfölést. „Az interneten ismerkedek, van egy-két fórum, amit nagyon szeretek, és a saját honlapomon is beszélgetek az ismerőseimmel. És ami a legfontosabb: megnézhetem a sporttal kapcsolatos híreket, amiért nagyon lelkesedek.” – mondja Mary Zsuzsi.

Charlie számára az internet igazi segítség a zenei világban: „Nekünk a zenében borzasztó nagy előnyt jelent az internet, hiszen jelentősen felgyorsítja a munkánkat.”

A magyar lakosság körében készült kutatások igazolják, hogy az EU-hoz viszonyítottan alacsony internetpenetráció részben a számítástechnikai eszközök hiányára, de sokkal inkább az igény, illetve az internettel kapcsolatos információk hiányára vezethető vissza. A magyarok nagy része még mindig túlságosan bonyolult dolognak tartja a számítógép használatát és az internetezést.

A Telekom Internetakadémia előadásain az érdeklődők másfél-két órában, számos gyakorlati példán keresztül ismerkedhetnek meg a számítógéppel és az internettel, és az előadások után arra is lehetőség nyílik, hogy a gyakorlatban próbálják ki és teszteljék az elhangzottakat. Az oktatáson résztvevők internethasználatot segítő füzetet kapnak ajándékba.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés