Connect with us

technokrata

Garmin GPS navi az új Mercedes-ekben

Kütyük

Garmin GPS navi az új Mercedes-ekben

Harmadik generációs StreetPilot a Garmintól az A, B, illetve C osztályos Mercedes-ekhez.

A Garmin bejelentette, hogy a jövőben folytatja az együttműködést a Mercedes-Benzzel, ugyanis a nagynevű autógyár a nüvi 760-as navigációs megoldását választotta. A nüvi 760 ˝Street Pilot III˝ néven speciálisan az új A, B, illetve C-osztályos Mercedesek designjához illő kialakításban érhető el az európai kereskedőknél.

A Mercedes-Benz Street PilotIII speciálisan kiképzett egységgel illeszkedik a járművek műszerfalába. Az érintőképernyő könnyen kezelhető, a térkép és a navigációs utasítások tisztán láthatóak. A beltéri egység kialakítása során ügyeltek arra is, hogy az látható kábelek nélkül kapcsolódjon autó elektronikájához.

A StreetPilot III 4,3 colos képátlójú, napfényben is jól olvasható kijelzővel rendelkezik, segítségével pedig a legfejlettebb navigációs funkciók is elérhetők. Képes például a közlekedési dugók elkerülésére, riaszt a sebességmérő kameráknál, és Bluetooth-on keresztül telefonálási lehetőséget is biztosít. Mivel a rendszert a jármű elektronikájába integrálják, a hangutasítások az autó hangszóróin keresztül érkeznek, szükség esetén elnémítva a rádiót.

A készülék kiterjedt POI adatbázisa tartalmazza az összes Mercedes-Benz kereskedés elérhetőségét, így a keresés menüpontban a legközelebbi dealer nevét jeleníti meg először. Emellett rendelkezik automatikus pozíció jelöléssel, azaz a készülék emlékszik arra, hol is parkoltunk, így könnyedén visszavezeti a pilótát járművéhez.

A jármű-ikont megérintve a ˝Hol vagyok?˝ menüpont a legközelebbi címet, a szélességi és hosszúsági koordinátákat, kereszteződéseket, rendőrséget, kórházakat, illetve üzemanyagtöltő állomások listáját mutatja meg. Lehetőség van 7 karakterig irányítószám keresésre, több pontos útvonaltervezésre, és arra is, hogy a Google Earth segítségével nézzük meg az általunk bejárt és eltárolt útvonalat.

A StreetPilot III szupervékony és ultrakönnyű, könnyedén elfér akár egy zsebben, akár egy táskában. Egyszerűen kivehető, így másik járműben is használható (opcionális kábellel és tapadókoronggal), vagy gyalogos navigálásra is kiváló. A készülék formatervezése a Mercedes-Benz együttműködésével történt. A beszerelés költségeiről a helyi Mercedes-Benz kereskedések tájékoztatnak.

Az utóbbi két évben ez immár a hatodik európai autógyártó cég, mely a Garmint választotta. Elmondható, hogy az autózással kapcsolatosan egyre nagyobb igény van a testreszabott, hordozható navigációs megoldásokra. A hajózás és a repülés terén szerzett tapasztalatát felhasználva a Garmin egyedi navigációs készülékeket szállít a Volvónak, a BMW-nek, a Mininek, a Fordnak és a Hondának.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek