Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagyképű: óriás kijelzős új Garmin GPS

Kütyük

Nagyképű: óriás kijelzős új Garmin GPS

Autós navigáció extra kijelzőmérettel – ez a Garmin nüvi 5000, mely a gyártó tegnapi budapesti sajtótájékoztatójának egyik sztárja volt.

Nagyméretű, 5,2 colos érintőképernyős felhasználói felületének hála a nüvi 5000-rel minden korábbinál egyszerűbben kaphatunk részletes útbaigazítást, végezhetünk útvonal-számítást, és a készülék automatikusan visszairányítja a felhasználót útvonalára, ha elvét egy kanyart. Az útvonaltervezés egyszerű, mivel a nüvi 5000-ben a felhasználó tíz előre tervezett útvonalat is elmenthet, meghatározhatja az érintett pontokat, és megjelenítheti a szimulált kanyarokat a nagy képernyőn.

Ezenkívül a készülék automatikusan szortíroz több célpont esetén, hogy hatékony útvonalat határozzon meg kiküldetések, kézbesítések és értékesítési utak esetén. Ha valaki nyomon kívánja követni, hogy merre járt, bekapcsolhatja az útinapló funkciót, mely megjeleníti az előzőleg megtett útvonalakat a képernyőn. Ha a vezető el kíván kerülni egy környéket, a nüvi útvonalválasztását be lehet állítani úgy, hogy elkerülje a kiválasztott utakat, területeket és zsúfolt útszakaszokat. A Garmin azt is lehetővé teszi a felhasználónak, hogy az előre feltöltött térképeket egyedileg meghatározott látványosságokkal, például történelmi látnivalókkal egészítse ki, és frissítse az előre feltöltött Cyclops traffipax információkat.

Minden útvonallal kapcsolatos információ digitális domborzati térképen jelenik meg, mely részletesen bemutatja a környék terepviszonyait. A felhasználó kiválaszthat egy beállítható járműikont – az egyszerű nyíl alakú grafika helyett. A nüvi az autópályák, főutak és autóutak sebességkorlátozásait is megadja. A forgalmi információkat a TrafficMaster biztosítja az Egyesült Királyságban, és más TMC szolgáltatók azokban az európai országokban, ahol a szerverek működnek, és a lefedettség megoldott.

A 800×480 pixeles kijelzővel szerelt nüvi 5000 továbbá megjeleníti a külső analóg forrásból, például tolatókamerából, vagy autós DVD-lejátszóból érkező videojeleket is. Amikor a külső videoforrás aktív, a felhasználó visszatérhet a térképhez, ha bárhol megérinti a képernyőt.

A vásárlók számos szórakoztatási lehetőség – zenei lejátszó, hangoskönyv-lejátszó és játékok – közül is választhatnak. A beépített MP3-lejátszóval a felhasználó előadó, album, zeneszám, vagy stílus alapján válogathat. A nüvi 5000 támogatja az audible.com előfizetéses hangoskönyv-szolgáltatásait. Számos játék is felkerült a nüvire, így az utazók vidáman tölthetik a várakozási időt. További játékok is elérhetők lesznek a jövőben a www.garmin.com/games oldalon. Minden zenei, vagy beszédfájl lejátszható a jármű meglévő hangszóróin a nüvi beépített FM adójának segítségével, vagy 3,5 milliméteres sztereó jackdugós kábelen keresztül is. A navigációs útirányok elhangzásakor a zenei felvételeket elnémítja a készülék.

A 203x94x20 milliméter méretű és 263 gramm tömegű nüvi 5000 már el is érhető a kereskedelmi forgalomban – ajánlott végfelhasználói ára 169.900 forint.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés