Connect with us

technokrata

Mio Moov 380: minden részlet a SIM kártyás GPS navigációról

Kütyük

Mio Moov 380: minden részlet a SIM kártyás GPS navigációról

Legutóbbi előzetes bemutatónk után most megérkeztek a Mio legújabb navigációs készülékének részletes specifikációi.

A tajvani székhelyű gyártó a tajpeji Computex szakkiállítást használta fel arra, hogy hivatalosan is lerántsa a leplet vadonatúj felsőkategóriás navigátoráról. A keresztségben Mio Moov 380 nevet kapott készülék a közelmúltban debütált Mio modellekhez hasonlóan letisztult vonalvezetést és minimalista designt kapott.

A 4,3 colos képátlójú, widescreen TFT érintőkijelzőt (480×242 pixel, WQVGA) kapott masina legfontosabb újdonsága nem más, minthogy SIM kártyát is képes magába fogadni. Ennek, illetve a SIM kártya és a mobil szolgáltató által biztosított GPRS adatátviteli kapcsolatnak köszönhetően a készülék nem csak a memóriájában tárolt adatok között, hanem akár a világhálón is képes keresgélni például szállodai információkat, vagy éppen közlekedési híreket. A Bluetooth kompatibilis berendezés akár hagyományos mobiltelefonként is használható, vagyis hívásokat fogadhatunk és kezdeményezhetünk a segítségével.

A SiRFstar III chipsetes és SiRFInstantFixII kompatibilis újdonságban 64 MB RAM, illetve 1 GB ROM memória kapott helyet, a számítási feladatok végrehajtása pedig egy 400 MHz-es frekvenciájú Samsung 2443-es processzorra hárul. A Windows CE .Net 5 operációs rendszerű és MioMap 2008 szoftveres újdonság kapcsán említést érdemel még a 2,5 milliméteres audio csatlakozó, a TTS (Text To Speech) funkció és a maximum 4 órás használati időt biztosító, 1.320 mAh kapacitású akkumulátor. TMC vevő sajnos nincs a masinában.

A 129x78x12,3 milliméter méretű, illetve 164 gramm tömegű Mio Moov 380 kereskedelmi forgalmazása a harmadik negyedévben fog megkezdődni – a várható ár egyelőre ismeretlen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle