Connect with us

Hirdetés

technokrata

Skype 3.8: eljött a nagyfelbontású videotelefonálás korszaka

Kütyük

Skype 3.8: eljött a nagyfelbontású videotelefonálás korszaka

Az eddigi próbálkozások mind csak sejtették, milyen lesz a 21. századi kommunikáció. Most viszont már ki is lehet próbálni.

Habár nem a Skype volt az első fecske a kétirányú online hangátvitelben, és a videotelefonálásban is „csak” ki tudja hányadikként mutat fel valamit, ez utóbbi legalább olyan ígéretes jövő elé néz, mint a VoIP. Az internetes telefonálás ugyanis egyértelműen a Skype megjelenésével indult robbanásszerű fejlődésnek, a korábbi megoldások csak amolyan szárnypróbálgatásnak minősültek. Reméljük, a szoftver hasonló forradalmat indít be a mozgóképet is támogató online kommunikáció terén.

Az új változat (letöltés itt) funkcióit teljes mértékben természetesen csak akkor tudjuk kiaknázni, ha mi magunk is rendelkezünk egy webkamerával. A 3-as (Windows-os) kiadás immár videobeszélgetések tartására is lehetőséget nyújt – méghozzá nem is akármilyen minőségben. Emellett nagyfelbontású mozgóképeket is lehet továbbítani a kliens révén, természetesen csak akkor, ha azt a hardver (azaz a felhasználó webkamerája) és az Internet-előfizetés sávszélessége (legalább 380 kbps) elérhetővé teszi.

Megújult a grafikus kezelői felület is, a 2-es kiadáshoz képest: lehetőség nyílik a kapcsolatlistánkon szereplő ismerőseink csoportokba rendezésére, illetve gyorsszűrőket is „ráereszthetünk” erre a listára (és a history-ra is). Ezenfelül új hangokkal is „találkozhatunk”, amikor egy felhasználó felcsatlakozik, távozik vagy üzenetet küld. Ha már szóba került a history: ebben már megjelennek a korábbi file-átvitel részletei is, illetve a konferenciahívások és beszélgetések szintén visszakövethetők. Emellett áttervezték a hitelesítési kérelmet megjelenítő ablakot, a hívásablak kinézetét. A system tray-ben levő ikon animációja (mely a felhasználó által még le nem kezelt eseményekkor látható) is megváltozott. Olyan apró eltéréseket is megtapasztalhat a figyelmes felhasználó, mint a megújult bejelentkező animáció, az új telepítő és uninstall ikonok, a bejelentkezés és a felhasználó-létrehozás felületének megváltozása, illetve új hangok megjelenése. Emellett akár a szoftverrel is küldhetünk SMS-eket.

A szoftver legújabb, 3.8.0.139 változata letölthető gyors Download szerverünk adatbázisából is. Az új változatban megjelent egy biztonsági frissítés, mely egy engedély nélküli kódfuttatást iktat ki. Frissítésre került az Internet Explorer és a Firefox plugin, illetve az Extras Manager. Eltávolították a Google kontakt importálót, valamint három, szoftverösszeomlást okozó hibát is kijavítottak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés