Connect with us

technokrata

Friss infók a kétarcú GPS-mobilról

Kütyük

Friss infók a kétarcú GPS-mobilról

Nem mindegy, hogy a Mio újdonságát melyik oldalról nézzük.

A tajvani gyártó először a januári CES szakkiállításon demózta ezt az akkor még névtelen készüléket, a Mio Leap K1-et, melynek hivatalos bejelentésére a mostani Computex rendezvényen került sor. A készüléket előzetesen már ismertettük, most pedig végre már az összes specifikáció a rendelkezésünkre áll, lássuk hát őket!

Míg az újdonság egyik oldala egy hagyományos mobiltelefonra hasonlít, addig a másik oldalon egy nagyméretű érintőkijelzővel felvértezett okostelefon tárul a szemünk elé. Megjegyzendő egyébként, hogy nem a Mio ezen GPS-es és integrált kamerás modellje a világ első kétarcú mobilja, hiszen a Samsung a közelmúltban több, ilyen, vagy legalábbis ehhez hasonló, elsősorban multimédiára kihegyezett telefonnal jelent meg a piacon.

A MioMap 2008 navigációs szoftveres Mio Leap K1-en a korábbi híradásokkal ellentétben nem Windows Mobile 6.1 Professional, hanem Windows CE 5.0 teljesít szolgálatot. A megfelelő számítási teljesítményről ezúttal egy 400 MHz-es órajelen ketyegő Samsung 2443-as processzor gondoskodik, mely 64 MB RAM, illetve nem kevesebb mint 2 GB ROM memória társaságát élvezi. A háromnormás (GSM 900/1800/1900 MHz) masina GPRS és EDGE adatátvitelre képes, tehát UMTS és HSDPA hálózatokban sajnos nem használható.

Említést érdemel továbbá az integrált GPS-vevő (SiRFstar III, A-GPS támogatás), a QVGA (320×240 pixel) felbontású 2,6 colos TFT kijelző, az OLED technológiájú 1,7 colos display, illetve a maximum 5 órás beszélgetési idő (790 mAh lítium-ion). A beépített kamera lelke egy 2 millió képpontot számláló CMOS szenzor, melynek segítségével maximum 1.600×1.200 pixeles felbontású fotók készíthetők. A 105,1×53,5×14,5 milliméter méretű és 125 gramm tömegű Mio Leap K1 microSD memóriakártyákkal bővíthető, és természetesen Bluetooth 2.0 kompatibilis. A készülék a harmadik negyedévtől kezdve lesz kapható.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák