Connect with us

technokrata

Kétarcú: elölről mobil, hátulról GPS navigáció

Kütyük

Kétarcú: elölről mobil, hátulról GPS navigáció

Nem mindegy, hogy a Mio újdonságát melyik oldalról nézzük.

A tajvani gyártó először a januári CES szakkiállításon demózta ezt az akkor még névtelen készüléket, a Mio Leap K1-et, melynek hivatalos bejelentésére a mostani Computex rendezvényen került sor.

Míg az újdonság egyik oldala egy hagyományos mobiltelefonra hasonlít, addig a másik oldalon egy nagyméretű érintőkijelzővel felvértezett okostelefon tárul a szemünk elé. Megjegyzendő egyébként, hogy nem a Mio ezen GPS-es és integrált kamerás modellje a világ első kétarcú mobilja, hiszen a Samsung a közelmúltban több, ilyen, vagy legalábbis ehhez hasonló, elsősorban multimédiára kihegyezett telefonnal jelent meg a piacon.

A Mio Leap K1-en a Microsoft legújabb mobil operációs rendszere, a Windows Mobile 6.1 Professional teljesít szolgálatot. A megfelelő számítási teljesítményről ezúttal egy 400 MHz-es órajelen ketyegő Samsung 2443-as processzor gondoskodik, mely 64 MB RAM, illetve nem kevesebb mint 2 GB ROM memória társaságát élvezi. A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) masina GPRS és EDGE adatátvitelre képes, tehát UMTS és HSDPA hálózatokban sajnos nem használható.

Említést érdemel továbbá az integrált GPS-vevő (A-GPS támogatás), a QVGA (320×240 pixel) felbontású nagy kijelző, illetve a maximum 5 órás beszélgetési idő. A kamera felbontása egyelőre ismeretlen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle