Connect with us

technokrata

Internet, még szélesebb sávon

Kütyük

Internet, még szélesebb sávon

„Mobil WiMAX a fejlődés kulcsa”

Sean Maloney, az Intel ügyvezető igazgatója a Computexen tartott nyitóbeszédében elmondta, hogy a vállalat a nagysebességű WiMAX vezeték nélküli hálózat internet-élmény új korszakát indítja útjára. A mindenütt jelenlevő vezeték nélküli internet elérés szükséges ahhoz, hogy felpörgessük az emberek internet felhasználási szokásait, mint a videó nézést, játékot, vagy a fénykép megosztást, mondta Maloney. Hozzátette, a WiMAX gyorsabbá, nyitottabbá és mobilabbá teszi majd az internetet, és mindez hamarosan világméretűvé válhat. Az Informa Telecoms szerint több mint 281 rögzített, vagy mozgatható WiMAX hálózatot telepítenek jelenleg.

Chii-Ming Yiin, tajvani gazdasági miniszter, szintén videón keresztül szólította meg a közönséget. Elmondta, hogy a mobil WiMAX hogyan képviseli Tajvan technológiai fejlődésének lehetőségét, vállalatoknak, akik teljes körű WiMAX megoldásokat fejlesztenek, világméretű használatra, hazai hardverrel és szolgáltatás hálózattal.

„Mobil WiMAX a fejlődés kulcsa.” – tette hozzá Maloney – „A jövőben vezeték nélküli hálózatokon keresztül fog az emberek többsége csatlakozni, és ehhez elengedhetetlen a Web 2.0 alkalmazása. Nagy sávszélesség kell, ahhoz hogy adatot küldjünk, vagy fogadjunk villámgyors sebességgel.”

Az Intel kifejlesztett egy integrált WiMAX/Wi-Fi megoldást, mely az Echo Peak kódnévre hallgat. Ez a fejlesztés elérhető lesz néhány Intel Centrino 2 processzor technológiára épülő notebookban. A rendszer és hálózati lefedettség növekedésére számítva a vállalat arra törekszik, hogy a bizonyos WiMAX csatlakozásra képes notebookokat az egyes számítógépgyártók terveitől és a WiMAX hálózat elérhetőségétől függően az Egyesült Államokban később, az év második felében útjára indítsa.

A július 14-i héten az Intel új processzorokat és néhány processzort fog bemutatni, az újgenerációs mobil PC platformokhoz, az úgynevezett Intel Centrino 2 processzor technológiát, – korábbi nevén Montevina – amelyet nagy teljesítményű laptopokhoz használhatnak. Az Intel teljes chip kínálatát és a Wi-Fi vezeték nélküli termékeit augusztus elején szállítják majd.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák