Connect with us

technokrata

HTC Touch Diamond: már szállítják az új csúcsmobilt

Kütyük

HTC Touch Diamond: már szállítják az új csúcsmobilt

Jó hírek érkeztek a gyémánt fantázianevű új HTC okossággal kapcsolatban.

A tajvani gyártó az elmúlt napokban már le is szállította a kereskedőkhöz a május elején bejelentett HTC Touch Diamond első példányait. Különböző források szerint az első szállítmányok mintegy 10 ezer ilyen készüléket tartalmaznak, és tudni lehet, hogy hamarosan újabb szállítmányok is útra kelnek majd, Európába és Ázsiába egyaránt.

A HTC vezetői először azt nyilatkozták, hogy idén mintegy 2 millió Touch Diamondot szeretnének eladni, később viszont már arról beszéltek, hogy várakozásaik szerint 2008-ban 3 millió darab ilyen készülék talál majd gazdára. A tajvani cég feltehetően azért készít egy olcsóbb és butább (GPRS/EDGE) verziót is a masinából, hogy a tervezett 3 milliós eladási darabszámot el tudja érni az év végéig. Emlékezetes, hogy az első Touch készülékből 11 hónap alatt kelt el 2 millió darab.

HTC Touch Diamond Az egyedi megjelenésű HTC Touch Diamond designja leginkább a Nokia közelmúltban érkezett Prism mobiljainak háromszögek ihlette külsejéhez hasonlatos. Friss fejlesztés a vadonatúj kezelőfelület, mely ezúttal TouchFLO 3D névre hallgat, és minden korábbinál egyszerűbb használattal kecsegtet.

A készülékbe szerelt 2,8 colos érintőkijelző ezúttal nem QVGA, hanem VGA felbontású, vagyis 640×480 pixel büszke tulajdonosa. A display alatt érintőgombokkal felvértezett újdonság hátsó részében egy 3,2 megapixeles felbontású és autofókusz funkciós kamera teljesít szolgálatot (sajnos vaku nélkül), melynek fotó és videó felvételeit egyrészt a 4 GB-os belső memóriában, másrészt a bővítőslotba helyezett microSD memóriakártyákon lehet eltárolni.

A Windows Mobile 6.1 Professional operációs rendszert futtató okosság a jó öreg GPRS, EDGE és UMTS mellett a villámgyors HSDPA vezeték nélküli adatátvitelt is támogatja, így segítségével akár 7,2 Mbit/s-os letöltési sebesség is elérhető. Végül, de nem utolsó sorban említést érdemel még az 528 MHz-es frekvenciájú Qualcomm MSM 7201A processzor, a mozgásszenzor (automatikus kijelzőkép-forgatás), az RDS-es sztereó FM rádió, a Bluetooth 2.0 (A2DP), a Wi-Fi (802.11b/g), a HSUPA, illetve az eGPS (enhanced Global Positioning System) funkció. 3,5 milliméteres szabványos audiocsatlakozó sajnos nincs, viszont jó hír, hogy a gyártó a korábbiaknál hosszabb működési időt ígér. Az akkumulátor egyébként 900 mAh kapacitással bír.

A 102x51x11,5 milliméter méretű és 110 gramm tömegű HTC Touch Diamond idén nyár elején debütál a kereskedelmi forgalomban, a készülék várható ára azonban egyelőre ismeretlen. A telefont a T-Mobile egyébként MDA Compact IV néven forgalmazza majd, és a magenta szolgáltatónál elérhető lesz egy szétcsúsztatható kialakítású, QWERTY billentyűzetes variáns is, még pedig MDA Vario IV néven.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák