Connect with us

technokrata

Ütős kis mobil, ragyogó kijelzővel és TV-vevővel

Kütyük

Ütős kis mobil, ragyogó kijelzővel és TV-vevővel

A Sharp ezúttal egy felső-kategóriás smartphone-nal jelentkezett.

A japán gyártó legfrissebb újdonsága első pillantásra leginkább a Sony Ericsson februárban bejelentett Xperia X1-es modelljéhez hasonlít. A jól megtermett, 116 milliméter hosszú, 50 milliméter széles és 17,9 milliméter vastag telefon fedlapjának nagy részét egy 3 colos képátlójú TFT kijelző uralja.

Az érintésérzékeny display WVGA, vagyis 800×480 pixeles felbontással bír és 65 ezer színárnyalatú. Érdekesség, hogy a fő kijelző alatt egy kisebb display található, mely az aktuális felhasználási körülményeknek megfelelően hagyományos szám/karakter billentyűzetet, navigombokat, vagy éppen zenelejátszó billentyűket is meg tud jeleníteni.

Ha a fedlapot egy laza mozdulattal balra csúsztatjuk, a kijelző képe automatikusan vízszintesbe fordul, illetve felbukkan egy teljes értékű QWERTY billentyűzet. A megfelelő számítási teljesítményről ezúttal egy 520 MHz-es frekvenciájú PXA270-es processzor gondoskodik, mely 256 MB ROM és 128 MB RAM társaságát élvezi. A microSD memóriakártyás bővíthetőség mellett említést érdemel még a Wi-Fi és Bluetooth 2.0 kontroller, a digitális TV-vevő, illetve a sajnos csak 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) kamera.

A Gold, Pink és Lime változatokban készülő, Japánban átszámítva mintegy 100 ezer forintba kerülő telefonon a vadonatúj Windows Mobile 6.1 látja el az operációs rendszer feladatait.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle