Connect with us

Milyen mobilt vehetünk magunknak 8 millió forintért?

Kütyük

Milyen mobilt vehetünk magunknak 8 millió forintért?

A luxusmobilok gyártásával foglalkozó Gresso cég ismét hallat magáról.

Emlékezetes, hogy a Gresso 2006 végén mutatta be első luxustelefonjait, a Black Aura Collection termékcsalád három tagját, a Gresso Blackwood-ot, a Gresso Blackwood Gold Edition-t és a Gresso Gold-ot. Ezt követően 2007 közepén érkezett az Avantgarde Collection sorozat, majd pedig decemberben mutatkozott be a Black Diamonds és a Royal Black Diamonds fantázianevű készülék. Legutóbb márciusban írtunk a Gresso-ról, amikor is az Avantgarde Steel sorozatba tartozó Sol Steel és Luna Steel modellekről hullt le a lepel.

Ezúttal az Avantgarde White Diamonds Collection sorozat debütált, még pedig két új telefonnal, a Gresso White Diamonds és a Gresso Royal White Diamonds fantázianevű készülékekkel. A Gresso White Diamonds egyediségét a gyémántokkal díszített navigomb adja – a telefon ára 9.000 euró (2,2 millió forint). A Gresso Royal White Diamonds-nak már minden egyes gombjában ott egy kis fehér gyémánt, így ennek a mindössze 200 darabban készülő mobilnak az ára 33.000 euró (8 millió forint).

A Gresso telefonokat kizárólag kézzel szerelik össze, és olyan anyagokat használnak fel készítésükkor, mint például az arany, a zafír-kristály, vagy a rozsdamentes acél. A fedlap nagy része fából van, de nem is akármilyen fajtából: a borítást egy különleges afrikai ébenfából, úgynevezett grenadilfából készítik. Érdekesség, hogy a billentyűzeten látható számokat és karaktereket lézerfénnyel vágják ki, illetve, hogy a gombokon római számok találhatók. Továbbá egyedi megoldás, hogy a levehető hátlapot mágnesek tartják a helyükön, így levételük rendkívül egyszerű.

A TFT technológiára építkező folyadékkristályos kijelző 320×240 pixeles felbontású és 65 ezer színárnyalatú, a hátfalba szerelt kamera révén pedig maximum 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) fotók készíthetők. Nem elhanyagolható szempont, hogy az új Gresso telefonok nem hagyományos mobilok, hanem okostelefonok: az operációs rendszer szerepét ezúttal a Windows Mobile 6 Standard tölti be. A mindössze 14 milliméter vastag telefonok 119,5 milliméter hosszúak és 48 milliméter szélesek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom