Connect with us

technokrata

Kiherélik az új csúcsmobilt

Kütyük

Kiherélik az új csúcsmobilt

Ezúttal a minőség helyett fókuszban a mennyiség.

Emlékezetes, hogy a HTC május elején leplezte le legfrissebb high-end mobilját, a Touch Diamond-ot, mely szinte minden földi jóval fel van vértezve. Most kiderült, hogy az újdonságból készül majd egy úgymond ˝kiherélt˝ változat is: ez az UMTS és HSDPA adatátvitelt nélkülöző és némileg olcsóbb verzió az olyan feltörekvő országok piacára készül, mint amilyen például India.

A HTC vezetői először azt nyilatkozták, hogy idén mintegy 2 millió Touch Diamondot szeretnének eladni, később viszont már arról beszéltek, hogy várakozásaik szerint 2008-ban 3 millió darab ilyen készülék talál majd gazdára. A tajvani cég feltehetően azért készít egy olcsóbb és butább (GPRS/EDGE) verziót a masinából, hogy a tervezett 3 milliós eladási darabszámot el tudja érni az év végéig. Emlékezetes, hogy az első Touch készülékből 11 hónap alatt kelt el 2 millió darab.

HTC Touch Diamond Az egyedi megjelenésű HTC Touch Diamond designja leginkább a Nokia közelmúltban érkezett Prism mobiljainak háromszögek ihlette külsejéhez hasonlatos. Friss fejlesztés a vadonatúj kezelőfelület, mely ezúttal TouchFLO 3D névre hallgat, és minden korábbinál egyszerűbb használattal kecsegtet.

A készülékbe szerelt 2,8 colos érintőkijelző ezúttal nem QVGA, hanem VGA felbontású, vagyis 640×480 pixel büszke tulajdonosa. A display alatt érintőgombokkal felvértezett újdonság hátsó részében egy 3,2 megapixeles felbontású és autofókusz funkciós kamera teljesít szolgálatot (sajnos vaku nélkül), melynek fotó és videó felvételeit egyrészt a 4 GB-os belső memóriában, másrészt a bővítőslotba helyezett microSD memóriakártyákon lehet eltárolni.

A Windows Mobile 6.1 Professional operációs rendszert futtató okosság a jó öreg GPRS, EDGE és UMTS mellett a villámgyors HSDPA vezeték nélküli adatátvitelt is támogatja, így segítségével akár 7,2 Mbit/s-os letöltési sebesség is elérhető. Végül, de nem utolsó sorban említést érdemel még az 528 MHz-es frekvenciájú Qualcomm MSM 7201A processzor, a mozgásszenzor (automatikus kijelzőkép-forgatás), az RDS-es sztereó FM rádió, a Bluetooth 2.0 (A2DP), a Wi-Fi (802.11b/g), a HSUPA, illetve az eGPS (enhanced Global Positioning System) funkció. 3,5 milliméteres szabványos audiocsatlakozó sajnos nincs, viszont jó hír, hogy a gyártó a korábbiaknál hosszabb működési időt ígér. Az akkumulátor egyébként 900 mAh kapacitással bír.

A 102x51x11,5 milliméter méretű és 110 gramm tömegű HTC Touch Diamond idén nyár elején debütál a kereskedelmi forgalomban, a készülék várható ára azonban egyelőre ismeretlen. A telefont a T-Mobile egyébként MDA Compact IV néven forgalmazza majd.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom