Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kiherélik az új csúcsmobilt

Kütyük

Kiherélik az új csúcsmobilt

Ezúttal a minőség helyett fókuszban a mennyiség.

Emlékezetes, hogy a HTC május elején leplezte le legfrissebb high-end mobilját, a Touch Diamond-ot, mely szinte minden földi jóval fel van vértezve. Most kiderült, hogy az újdonságból készül majd egy úgymond ˝kiherélt˝ változat is: ez az UMTS és HSDPA adatátvitelt nélkülöző és némileg olcsóbb verzió az olyan feltörekvő országok piacára készül, mint amilyen például India.

A HTC vezetői először azt nyilatkozták, hogy idén mintegy 2 millió Touch Diamondot szeretnének eladni, később viszont már arról beszéltek, hogy várakozásaik szerint 2008-ban 3 millió darab ilyen készülék talál majd gazdára. A tajvani cég feltehetően azért készít egy olcsóbb és butább (GPRS/EDGE) verziót a masinából, hogy a tervezett 3 milliós eladási darabszámot el tudja érni az év végéig. Emlékezetes, hogy az első Touch készülékből 11 hónap alatt kelt el 2 millió darab.

HTC Touch Diamond Az egyedi megjelenésű HTC Touch Diamond designja leginkább a Nokia közelmúltban érkezett Prism mobiljainak háromszögek ihlette külsejéhez hasonlatos. Friss fejlesztés a vadonatúj kezelőfelület, mely ezúttal TouchFLO 3D névre hallgat, és minden korábbinál egyszerűbb használattal kecsegtet.

A készülékbe szerelt 2,8 colos érintőkijelző ezúttal nem QVGA, hanem VGA felbontású, vagyis 640×480 pixel büszke tulajdonosa. A display alatt érintőgombokkal felvértezett újdonság hátsó részében egy 3,2 megapixeles felbontású és autofókusz funkciós kamera teljesít szolgálatot (sajnos vaku nélkül), melynek fotó és videó felvételeit egyrészt a 4 GB-os belső memóriában, másrészt a bővítőslotba helyezett microSD memóriakártyákon lehet eltárolni.

A Windows Mobile 6.1 Professional operációs rendszert futtató okosság a jó öreg GPRS, EDGE és UMTS mellett a villámgyors HSDPA vezeték nélküli adatátvitelt is támogatja, így segítségével akár 7,2 Mbit/s-os letöltési sebesség is elérhető. Végül, de nem utolsó sorban említést érdemel még az 528 MHz-es frekvenciájú Qualcomm MSM 7201A processzor, a mozgásszenzor (automatikus kijelzőkép-forgatás), az RDS-es sztereó FM rádió, a Bluetooth 2.0 (A2DP), a Wi-Fi (802.11b/g), a HSUPA, illetve az eGPS (enhanced Global Positioning System) funkció. 3,5 milliméteres szabványos audiocsatlakozó sajnos nincs, viszont jó hír, hogy a gyártó a korábbiaknál hosszabb működési időt ígér. Az akkumulátor egyébként 900 mAh kapacitással bír.

A 102x51x11,5 milliméter méretű és 110 gramm tömegű HTC Touch Diamond idén nyár elején debütál a kereskedelmi forgalomban, a készülék várható ára azonban egyelőre ismeretlen. A telefont a T-Mobile egyébként MDA Compact IV néven forgalmazza majd.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés