Connect with us

Több milliós büntetés a kalózoldalaknak

Kütyük

Több milliós büntetés a kalózoldalaknak

A filmstúdiók a jövőben is töretlen energiával indítanak majd perest eljárást az effajta oldalak ellen.

A Los Angeles-i szövetségi bíróság a napokban 2,7 millió dolláros bírságot rótt a Showstash-re több mint száz jogvédett nagyjátékfilm és televízióshow jogsértése miatt, május 7-én pedig egy szövetségi bíró 1,3 millió dollár kártérítés megfizetésére kötelezte a Cinematube-ot. Ezek az ítéletek újabb győzelmet jelentenek a filmstúdiók számára, melyek nemrégiben nyertek egy 110 millió dolláros pert is, a TorrentSpy.com-mal szemben.

„Az a célunk, hogy végre megálljt parancsoljunk ennek az otromba, illegális tevékenységnek. Ezek az ítéletek arra hívják fel a figyelmet, hogy a filmstúdiók a jövőben is töretlen energiával indítanak majd perest eljárást az effajta oldalak ellen.” – mondta John G. Malcolm, az MPAA (az Amerikai Mozgókép Szövetség) executive alelnöke és igazgatója.

A ShowStash és a Cinematube jogsértő magatartást folytattak azáltal, hogy aktívan kerestek, azonosítottak, gyűjtöttek, katalogizáltak majd a honlapjukra kihelyeztek olyan, harmadik felek honlapjaira mutató linkeket, melyek nagyjátékfilmek és tévésorozatok kalóz másolataira vezették a felhasználókat, írja az ASVA közleménye. Az ítélet a vádlottat eltiltja attól, hogy a jövőben a filmstúdiók jogvédett alkotásait sértő tevékenységet folytasson (ezek szerint azok a felhasználók, akiket még nem ítélt így el a bíróság, folytathatnak jogsértő tevékenységet? – a szerk.). Az MPAA 2007 júliusában illetve szeptemberében perelte be a ShowStash és a Cinematube oldalakat.

A világ teljes mozgókép ipar – beleértve úgy a külföldi, mint a hazai producereket, filmforgalmazókat, mozikat, videó-értékesítő hálózatokat, a pay-per-view vállalkozásokat – vesztesége a kalózkodásból adódóan évente több mint 18 milliárd dollár. Több mint 7 milliárd dollár veszteség az interneten történő illegális forgalmazásnak tudható be, míg a fennmaradó 11 milliárd dollár a kalóz-másolatokból adódik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom