Connect with us

technokrata

Megfigyelik, miközben dolgozik

Kütyük

Megfigyelik, miközben dolgozik

Ha ön munka közben olvassa sorainkat, elég nagy valószínűséggel megfigyelés alatt tartják.

Egy nemrég, az IT-biztonsággal foglalkozó Proofpoint közreműködésével lezajlott kutatás arra derített fényt, hogy az USA-beli cégek 32 százaléka, vagyis szinte egyharmaduk monitorozza alkalmazottaik tevékenységét. Ez többnyire kimerül abban, hogy elolvassák a munkavállaló e-mailjeit. Ezen vállalatok 27 százaléka már bocsátott el alkalmazottat nem megfelelő e-mailhasználatért, és 45 százalékuk foganatosított valamilyen büntetőintézkedést a céges levelezési szabályok megsértése miatt – ezek nyomós okok a magánlevelezés otthoni számítógépről való intézése mellett.

Nem hatalommánia miatt ragaszkodnak ezen jogukhoz a vállalatok. A folyamatos monitorozásoknak köszönhetően jó néhány olyan bűntényt sikerült már megakadályozni, amelyek negatív hatással lettek volna a munkaadó számára. Legnagyobb problémát az ipari titkok kiszivárgása jelenti. A felmérésben részt vett cégek több mint negyede számolt be arról, hogy üzletmenetüket a tavalyi évben hátrányosan befolyásolta fontos vagy kínos információk kijutása. Harmaduk közölte, hogy ki kellett vizsgálniuk olyan esetet, amikor e-mailben bizalmas vagy jogvédett információ szivárgott ki.

Emellett a közösségi hálózatok is fejtörést okoznak a vállalatok informatikai részlegének. 14 százalékuk közölte, hogy rajtakaptak már alkalmazottat a vonatkozó vállalati szabályozás megsértésén: többségük facebookozás közben „bukott le”. A munkaadók pedig azért nem szeretik az ilyen Iwiw-szerű szolgáltatásokat, mert elvonja a munkavállalók figyelmét a munkáról.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom