Connect with us

technokrata

Firefox 3 – már majdnem kész

Kütyük

Firefox 3 – már majdnem kész

Kipróbálható, milyen a Tűzróka következő változata.

Véget ért a bétakorszak: megjelent a Firefox 3 (Gran Paradiso) Release Candidate első változata (letöltés). Az RC verzió(k) debütálása azt jelenti, hogy még közelebb kerültünk a végleges kiadáshoz – és ahhoz is, hogy a Firefox ismét lendületesebben hódíthassa el az Internet Explorer felhasználók megmaradt, még mindig tekintélyes táborát. Pontos megjelenési dátum azonban nem ismert.

Lássuk, mi változott az RC1-es kiadásban! Az első tesztek szerint jóval stabilabb lett, mint a korábbiak, ráadásul sokat gyorsult a weblapok megjelenítésének sebessége is. Ugyanakkor nem minden korábbi kiterjesztés (extension) működik vele együtt, ez azonban nem olyan nagy ár, hogy ne lenne érdemes kipróbálni a szoftvert. Az RC1-es verzió Javascript motorja és webes alkalmazások kezelésének módszere egyaránt optimalizáción esett át, és a kezelői felületet is finomhangolták a fejlesztők. Változások és javítások történtek a könyvjelzők elmentésének és visszaállításának folyamatában, a teljes oldalas nagyításban, illetve a címsor automatikus kiegészítési mechanizmusában.

Természetesen odafigyeltek a biztonságra is a programozók. A böngésző még védettebbé vált a malware-ekkel szemben, de a cross-site scripting támadások ellen is, köszönhetően a „web forgery” védelemnek. Ugyanakkor nem mentes még minden hibától (hiszen ez nem a végleges kiadás) – ennek ellenére érdemes letölteni a nyíltforrású szoftver legújabb változatát.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom