Connect with us

Nokia: zajlik a GPS forradalom

Kütyük

Nokia: zajlik a GPS forradalom

A navigációs szolgáltatások egyre népszerűbbek a mobiltelefon piacon.

A világ elsőszámú mobilgyártójaként jegyzett Nokia úgy véli, hogy idén mintegy 35 millió darab, integrált GPS-vevős telefont fog eladni. ˝Úgy gondoljuk, hogy 2008-ban körülbelül 35 millió GPS-es mobilt fogunk forgalomba hozni, vagyis annyit, mint ahány készüléket 2007-ben az egész GPS piacon eladtak˝ – nyilatkozta a témával kapcsolatban Olli-Pekka Kallasvuo, a finn vállalat elnök-vezérigazgatója, majd hozzátette, hogy 2010-2012 körül gyakorlatilag már minden második Nokia mobilban ott lesz a GPS. GPS-vevővel rendelkezik jelenleg többek közt a 6210 Navigator, az E90, az N82, az N95, vagy például az N95 8GB.

Emberünk elmondta, hogy az idén piacra kerülő mobiltelefonok nagy részét, mintegy 70 százalékát olyanok vásárolják majd meg, akiknek már van mobiljuk, vagyis a Nokia kiemelt figyelmet szentel a régi készüléküket újra cserélő vásárló jelölteknek.

2008 első három hónapjában egyébként világszerte mintegy 115,5 millió darab Nokia mobiltelefon talált gazdára, ami éves szinten 27 százalékos növekedést jelent. Az előző negyedévhez képest 13 százalékos a visszaesés, ez persze korántsem meglepő, hiszen a karácsonyi szezonban elért eredményeket igen nehéz lenne felülmúlni az év elején. Globálisan egyébként mintegy 295 millió mobil készüléket adtak el a különböző mobilgyártók, ami 2007-hez képest 17 százalékos növekedést, negyedéves szinten pedig 12 százalékos visszaesést jelent.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom