Connect with us

Minden egyes lépésünket figyeli a Nokia

Kütyük

Minden egyes lépésünket figyeli a Nokia

Szerencsére nem a személyiségi jogok megsértéséről van szó…

A Nokia Beta Labs kiadta legújabb, jelenleg még csak félkésznek mondható fejlesztését, mely nem más, mint a Nokia Step Counter, vagyis a Nokia Lépés Számláló. A mindössze 150 KB-os sis állomány egyszerűen letölthető és telepíthető a telefonunkra, ezt követően pedig már mindig ott lesz nálunk egy mobiltelefonba bújtatott kis lépésszámláló.

A Nokia Step Counter nem egyszerűen csak megszámolja, hogy adott idő alatt hányat lépünk, hanem megpróbálja kiszámolni, hogy ezalatt körülbelül milyen távolságot tettünk meg, illetve, hogy ehhez mennyi energiát használtunk fel. Az elért eredmények a későbbiekben egyébként akár össze is hasonlíthatóak egymással, ezenkívül pedig grafikonos megjelenítésre is lehetőség van.

A hagyományos lépésszámlálóktól eltérően a Nokia Step Counterrel felvértezett mobiltelefont nem feltétlenül kell az övünkre csatolva hordani, hanem egyszerűen valamelyik zsebünkben is meglapulhat a készülék. Az alkalmazás futtatásához egy olyan Nokia S60 okostelefonra lesz szükségünk, melyben van mozgásérzékelő – ilyen például az N82, az N95, vagy az N95 8GB.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom