Connect with us

technokrata

Extrém GPS-vevő: kicsi a bors, de erős!

Kütyük

Extrém GPS-vevő: kicsi a bors, de erős!

Ezúttal egy nem mindennapi GPS-vevőt van szerencsém bemutatni Olvasóinknak.

A QStarz bejelentette legfrissebb termékét, mely nem más, mint a BT-Q818 eXtreme nevezetű külső GPS-vevő. Erről a Bluetooth (1.2) vezeték nélküli adatátvitelre képes kis kütyüről a gyártó azt állítja, hogy jelen pillanatban a világ legnagyobb teljesítményű GPS-e. Ez persze igen csak hangzatos, de lássuk inkább, hogy pontosan mit is takar!

A QStarz BT-Q818 eXtreme lelke egy ötvenegy csatornás MTK chipset, mely egyrészt fürge működéséről, másrészt alacsony fogyasztásáról (auto on/off funkció) ismerszik meg. A gyártó közlése szerint az integrált akkumulátor egy feltöltéssel maximum 32 órás, vagyis több mint 1 napos használati időt tesz lehetővé. Érdekesség továbbá, hogy a frissítési ráta manuálisan állítható 1 és 5 Hz között: amennyiben ez utóbbit állítjuk be, akkor a kis szerkezet másodpercenként ötször frissíti a koordináta adatokat. A miniUSB csatlakozós készülék egyébként 72,2×46,5×20 milliméter méretű és a legrosszabb esetben (hideg indítás) is maximum 36 másodperc kell neki a pontos pozíció belövéséhez.

A kereskedelmi forgalomban hamarosan felbukkanó QStarz BT-Q818 eXtreme ajánlott végfelhasználói ára 79 euró, vagyis mintegy 20 ezer forint.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom