Connect with us

technokrata

Szuper-olcsó, vékony okostelefon: érkezőben a Samsung i200

Kütyük

Szuper-olcsó, vékony okostelefon: érkezőben a Samsung i200

Hamarosan megjelenik a piacon a Samsung széles rétegek számára elérhető, karcsú smartphone újdonsága.

Az elmúlt időkben hozzászokhattunk már ahhoz, hogy az okostelefon besorolású mobilok általában drágábbak szoktak lenni hagyományos mobilként kezelt társaiknál. A februári Mobil Világ Kongresszuson bejelentett Samsung i200 viszont rácáfol arra, hogy egy smartphone-nak feltétlenül drágának kell lennie, hiszen a masina várhatóan 40-50 ezer forint körül alakuló ára igen barátinak mondható. No persze ennyi pénzért azért senki se várjon csúcstechnológiát… A készülékkel kapcsolatos friss hír, hogy a gyártó néhány héten belül, feltehetően június első napjaiban kezdi meg a kereskedelmi forgalmazást, így már nem kell sokat várnunk arra, hogy végre kezünkbe vehessük az i200-ast.

A candybar, vagyis hagyományos kialakítású Samsung SGH-i200 az átlagnál némileg nagyobb méretekkel rendelkezik: az egyelőre ismeretlen tömegű készülék 116,7 milliméter hosszú, 50,8 milliméter széles és 11,8 milliméter vastag. A Microsoft Windows Mobile 6.1 Standard operációs rendszerű okosságban egy 2,3 colos képátlójú TFT display teljesít szolgálatot, mely QVGA, vagyis 320×240 pixeles felbontású, és mint az már az oprendszerből is kikövetkeztethető, nem érintésérzékeny.

Olcsóság ide, vagy oda, a 102 gramm tömegű telefonból szerencsére nem hiányzik a villámgyors HSDPA adatátvitel (3,6 Mbit/s), de ezenkívül természetesen UMTS, EDGE és GPRS hálózatokban is minden további nélkül használható az i200-as. A 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) felbontású kamerán kívül említést érdemel még a 25 MB-os belső memória, a microSD bővíthetőség, az USB 2.0 interfész, illetve az A2DP profilos Bluetooth 2.0. Az 1.100 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor a gyári adatok szerint maximum 4 órás beszélgetési időt, illetve 360 órás készenlétet biztosít.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom