Connect with us

Magyar otthonba magyar routert!

Kütyük

Magyar otthonba magyar routert!

A D-Link új, belépőszintű routerének tudásának javát magyarok fejlesztették.

A D-Link a közelmúltban számos új termékéhez biztosította a forráskódot, most pedig a belépő szintű routerek piacára is megérkezett a gyártó linux alapú, Open-WRT és DD-WRT kompatibilis készüléke, a DIR-300. A magyar fejlesztőknek köszönhetően a D-Link magyar firmware-t is alkotott az új routerhez, mely olyan extra funkciókat biztosít, mint a magyar nyelvű kezelőfelület, a sávszélességkorlátozás IP-cím és/vagy IP-tartomány szerint vagy a session korlátozás IP-cím és/vagy IP-tartomány szerint.

Az új, fekete design tartalmaz mindent, amire egy otthoni felhasználónak szüksége lehet: a 4 10/100Mbps Ethernet port, a 802.11g vezeték nélküli felület és a lecsatolható antenna ma már alapfelszereltség, ami pedig a biztonságot illeti, beépített tűzfallal, MAC címszűréssel, szülői felügyelettel, vezeték nélküli oldalon WPA2 titkosítással szerelték fel a rosszindulatú támadásokkal szemben.

Ami viszont már nem feltétlenül alapfelszereltség, az a 10/100Mbps WAN port, mely ADSL2/2+ szolgáltatás illetve 10Mbps feletti más Internet szolgáltatás esetén is biztosítja a maximális adatátviteli sebességet. Számos ma is kapható vezeték nélküli router Internet felé nyitott portja csupán 10Mbps átvitelére képes.

A mélyebb technikai ismeretekkel rendelkezők számára készült a Telnet menedzsment felülete; emellett további extra a WPS funkció. A Wi-Fi Protected Setup (WPS) funkciónak köszönhetően nem kell bonyolult kódokat észben tartani, majd többször begépelni, csak megnyomni a készülék oldalán található gombot, majd az adapter konfigurációs programjában kattintani, és már létre is jött a hálózat azonosítója(SSID) és a szükséges titkosítási kulcsok. A „PIN mód” is támogatott. A WPS a Wi-Fi Alliance által kiadott szabvány, így minden olyan termék, melyen megtalálható ez a logo, képes egymással együttműködni, függetlenül a gyártótól.

A DIR-300 ajánlott végfelhasználói ára 10 900 Ft.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom