Connect with us

Hirdetés

technokrata

High-tech taxik a magyar utakon: érintőkijelző és mobil net az utasoknak

Kütyük

High-tech taxik a magyar utakon: érintőkijelző és mobil net az utasoknak

Taxitelly – hírek és egyéb hasznos információk a taxiban a szélessávú Vodafone Internet segítségével.

Taxitelly néven egyedülálló hirdetési felület jelenik meg a magyarországi piacon. A taxiban elhelyezett elektronikus, érintőképernyős felületen a hirdetések mellett híreket, programokat, látnivalókat és egyéb hasznos információkat is olvashatnak az utasok. A reklámfelület a magyar mellett kezdetben angol, később német nyelven is olvasható.

Magyarországon teljesen új hirdetési lehetőséggel jelentkezik a Taxitelly. A budapesti taxik jobb első ülésének fejtámlájában elhelyezett kijelzőn keresztül meghatározott adattartalmú hirdetési megjelenést biztosít a vállalat hirdetői részére. Az LCD-n keresztül a taxi utasai a különböző menükben és almenükben interaktív módon böngészhetnek – többek között hírek, időjárás, programok, látnivalók is olvashatók lesznek a felületen. Az új reklámfelület nemcsak magyar, hanem angol, majd a későbbiekben német nyelven is olvasható lesz.

A vállalat a taxiban kihelyezett mini számítógépekre szélessávú mobil internet (HSDPA) hálózaton keresztül tölti fel és frissíti a megjelenítésre szánt anyagokat, vagy akár az egész felületet. A szolgáltatás a Vodafone intenzív ütemben bővülő HSDPA hálózatának és mobil eszközeinek segítségével teszi lehetővé, hogy a központi szerverről az információk biztosan eljussanak a taxi utasaihoz. A Vodafone és a Taxitelly együttműködése jól szemlélteti, hogy a Vodafone szélessávú internet szolgáltatása immár nem csak a hagyományos böngészési és letöltési funkciókat fedi le, hanem ipari alkalmazások által generált adatátviteli igények kielégítésére is kiválóan alkalmas.

A hirdetések mellett a legfrissebb hírek, programok, látnivalók és hasznos információk is olvashatók lesznek. Az MTI hírügynökség hírei kétóránként frissülnek, a kulturális és egyéb programokat szintén folyamatosan frissítik, így az utasok valóban naprakész információkat szerezhetnek utazás közben.

A Taxitelly hirdetési felület menüi és almenüi a következők:
-Hírek / Belföld, Külföld, Gazdaság, Magazin, Sport
-Turizmus / Szállás, Programok, Éttermek, Wellness, Utazás
-Szórakozás / Éjszaka, Mozi, Pub, Játék, Casino
-Otthon / Ingatlan, Lakberendezés, Kert, Barkács, Uszodatechnika
-Szolgáltatás / Bank, Biztonság, Egészség-fitness, Bérlés, Vásárlás
-Autó-motor / Tesztek, Szalonok, Újdonságok, Szerviz, Alkatrész
-Vodafone
-MTI Aréna / Aktuális, Forma 1, Foci, Tenisz, Olimpia.

A mai naptól induló új szolgáltatás sikerességét, a hardware elemek alkalmasságát és a program használhatóságát 40 City-taxiban teszteli a társaság a következő 1 hónapban, június 7-ig. A sikeres tesztidőszak után június közepétől megkezdődik a szolgáltatás kiterjesztése, az év végéig várhatóan közel 1.000, 2009 év végéig pedig 2.500 autóba szerelik be az új, érintőképernyős hirdetési felületeket.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés