Connect with us

technokrata

Friss Nokia Maps 2.0 – jobb szoftver, új térképek

Kütyük

Friss Nokia Maps 2.0 – jobb szoftver, új térképek

Felfrissült a Nokia térkép alkalmazása.

A Nokia februárban jelentette be a Nokia Maps 2.0 szoftvert, melynek most elkészült a legújabb, ám még mindig csak béta állapotú verziója. A Nokia Beta Labs oldalairól letölthető alkalmazás verziószáma ˝2.0 wk05 b11˝-ről ˝2.0 wk18 b03˝-ra módosult. A telepítéshez első lépésben egy 4 MB-os, kétfajta változatban elérhető sis állományt kell letölteni a netről, melyet aztán fel kell pattintani a telefonra. A Nokia Map Loader 1.3.5-t elindítva egy a friss térképre figyelmeztető felirat fogad: a legfrissebb magyar térkép jelenleg 33,3 MB méretű.

A felfrissített Nokia Maps 2.0 a fejlesztők szerint jelentősen stabilabb és gyorsabb működésű lett (a változásokat tartalmazó hivatalos lista egyelőre nem elérhető), így vélhetően már nem kell sok idő ahhoz, hogy az alkalmazás kilépjen a béta fázisból.

RTTI
A Nokia szoros együttműködést folytat egy az európai autóklubokat magába tömörítő szervezettel, melynek eredményeképp már valós idejű közlekedési információk is elérhetők a cég különböző mobiltelefonjain. A negyvenhárom európai ország autóklubját, így többek közt a Magyar Autóklubot is tagjai között tudó, 1991-ben alapított ARC Transistance jelenleg tizennyolc országban rendelkezik valós idejű közlekedési információkat biztosító szolgáltatással, és ezen országok száma folyamatosan nő. Az ARC Transistance által biztosított friss adatok a Nokia Maps 2.0 prémium szolgáltatása révén érhetők el a Nokia felhasználók számára.

A rendszer működése roppant egyszerű: ha már megterveztük az útvonalunkat a Nokia Maps alkalmazással, de az előttünk álló útszakaszon időközben valamilyen okból (útlezárás, baleset) kifolyólag dugó alakul ki, akkor a beérkező RTTI (Real Time Traffic Information) adatok alapján a telefon automatikusan újratervezi az utat és elkerüli a fennakadást okozó helyszíneket. A TMC-től eltérően az RTTI adatok nem FM RDS segítségével, hanem adatkapcsolat révén töltődnek le. Az RTTI szolgáltatás jövőbeli pontos árazásáról, illetve az általa generált adatforgalom hozzávetőleges mennyiségéről egyelőre nem nyilatkozott a Nokia.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek