Connect with us

technokrata

Újdonság: Nokia 8800 Sapphire Arte Black – a fekete lovag

Kütyük

Újdonság: Nokia 8800 Sapphire Arte Black – a fekete lovag

Nokia luxusmobil új kivitelben.

Aki eddig Nokia 8800 Arte vásárlásán törte a fejét, két lehetőség közül választhatott: amennyiben a némileg olcsóbb 8800 Arte-t vette meg, akkor egy fekete készüléket kapott, ha pedig a kicsit drágább, zafírral ékesített 8800 Sapphire Arte-t, akkor egy barna mobilt vihetett haza. De mi van azokkal akik nem igazán favorizálják a barna színt, de a zafíros navigombot annál inkább? Nos, pontosan nekik készült a vadonatúj Nokia 8800 Sapphire Arte Black! Az újdonság júniustól lesz kapható – az esetleges hivatalos hazai forgalmazással kapcsolatban egyelőre nincsenek információink.

Nokia 8800 Arte Sapphire Arte
A nem kevesebb mint 150 gramm tömegű, szétcsúsztatható kialakítású Nokia 8800 Sapphire Arte csukott állapotban 109 milliméter hosszú, 45,6 milliméter széles és 14,6 milliméter vastag. A vizuális megjelenítésről ezúttal egy a Nokia 7900 Prism-éhez hasonló, OLED technológiájú, 2 colos képátlójú kijelző gondoskodik, mely elsősorban QVGA (320×240 pixel) felbontásáról, illetve 16 millió színárnyalatáról ismerszik meg.

A korábbi 8-as sorozatú Nokiákhoz képest fontos előrelépés, hogy a hátfalba szerelt digitális fényképezőgép modul révén immár akár 3,2 megapixeles (2.048×1.536 képpont) felbontásban is fotózhatunk, a felvételek élességét pedig autofókusz funkció garantálja. Kár, hogy vakut ezúttal nem találunk az egyébként lencsevédő nélküli optika mellett. A digitális zoom maximum nyolcszoros nagyításra képes, optikai zoom – nem meglepő módon – nincs.

A microUSB csatlakozós, háromnormás (GSM 900/1800/1900 MHz) Nokia 8800 Sapphire Arte GPRS, EDGE és UMTS hálózatokban használható és természetesen Bluetooth kompatibilis. MicroSD memóriakártyákat ugyan nem tehetünk a mobilba, de legalább az integrált memória 1 GB-os kapacitással bír. Szólnunk kell továbbá az S40 szoftverről, a hatvannégy szólamú polifonikus hangzásról, a fejlett MP3/AAC zenelejátszóról, az 1.000 férőhelyes telefonkönyvről, illetve az 1.000 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátorról. A végére pedig egy apró érdekesség: a mozgásszenzoros telefonnal akár oly módon is elnémíthatók a bejövő hívások, hogy egyszerűen lefelé fordítjuk a készüléket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom