Connect with us

Robbanás előtt

Kütyük

Robbanás előtt

…a mobil adatforgalom: a SciamuS szerint nagy robbanás várható a mobil adatforgalom tekintetében.

˝Mind a hazai, mind a nemzetközi tendenciák azt mutatják, hogy a mobil adatforgalom óriási fejlődés előtt áll, legyen szó akár a forgalom mértékéről, akár a használók számáról, akár az így elérhető szolgáltatásokról, vagy új alkalmazásokról˝ – mondta el Bedő Erik, a telekommunikációs tanácsadó cég vezető tanácsadója.

A ˝mobilon átmozgatott˝ adat az utóbbi 1 évben kapott nagyobb figyelmet, melynek oka a HSPA technológia megjelenése, mely lehetővé tette a 7,2 Mbit/s-os letöltési és 1,44 Mbit/s-os feltöltési sebességet. A hazai árak folyamatos csökkenésével pedig ez a típusú elérés megközelítette az ADSL kapcsolat árszínvonalát, így adva lehetőséget a mobil adatszolgáltatás még nagyobb, tömeges elterjedésének.

A mobil adatszolgáltatás hamarosan ugyanolyan munkaeszközzé válik, mint a számítógép, telefon, vagy akár a céges autó, hiszen a telekommunikáció két olyan sikertörténetét egyesíti, mint a mobiltelefon és az Internet. A cégek nagy kihívás előtt állnak, ha kontroll alatt szeretnék tartani a cég mobilizációját, ha nem teszik ezt, akkor rendkívül nagy kockázatot vállalnak. A legkényesebb pont, a biztonsági kockázat mellett, a költségkockázat. Nem megfelelő managelés mellett egyetlen felhasználó is elérhet akár több millió forintos költséget, még belföldi viszonylatban is, hiszen erre már volt is példa a SciamuS ügyfelei körében.

A SciamuS szerint várhatóan 1-2 éven belül teljesen új készülékek jelennek meg, illetve váltják fel a jelenlegieket, melyek a mainál jobban integrálják a mobil készülék és az Internet lehetőségeit. Ezzel természetesen együtt járnak a biztonság és a költségek problémái. Az okostelefonok IT biztonságát és kezelési stratégiáját a kezdetektől fogva érdemes különös gonddal kezelni, ez vonatkozik a beszerzésre is, de elsősorban az üzemeltetésre.

A laptopokkal való párhuzamra hívja fel a figyelmet a SciamuS. A laptopoknál is kétszer annyiba kerül egy Microsoft Office csomagot biztonságosan üzembe helyezni, mint megvásárolni, a tényleges üzemletetésről nem is beszélve. Ez a mobiltelefonok esetében még nagyobb problémát jelent majd. Az IT support költségek jelentősen nőni fognak, azonban ez csökkenthető megfelelő eszköz- és üzemletetési stratégiával. A SciamuS szerint mindenképpen érdemes ezen a területen szakértőket bevonni, annak érdekében, hogy az új lehetőségeket maximálisan kihasználhassa a szervezet, és a direkt és indirekt költségek ne szökjenek az egekbe.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom