Connect with us

technokrata

Illatok és szagok továbbítása – mobiltelefonnal

Kütyük

Illatok és szagok továbbítása – mobiltelefonnal

˝Nézd csak, ilyen szép és illatos virágokat kaptam a férjemtől!˝ – áll majd a nem is olyan túl távoli jövő mobiltelefonos üzenetében.

Először volt ugyebár az SMS, mely eleinte 160 karakterrel, a későbbiekben pedig ennek többszörösével alakította át az emberi kommunikációt, aztán pedig jött a már képet, hangot és videót is tartalmazó MMS, mely mind a mai napig a várakozásokon alul teljesít. Ki tudja, talán majd az illatos üzenetek forradalmasítják újra a mobil telekommunikációs piacot…

Egy német cég, a berlini ConVisual munkatársai bejelentették, hogy amennyiben minden jól megy, akkor 2010-ben lényegében már bárki által elérhetők lesznek a többek közt illatok továbbítására is alkalmas mobiltelefonok. A fejlesztők immár több mint nyolc éve dolgoznak az ˝illatos˝ mobilon, mely jelenleg már több mint száz különböző illatot képes előállítani. Ezek az illatok egyelőre a kellemes fajtából valók, de a lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen.

A mobil illattovábbításhoz természetesen mind a küldő, mind pedig a fogadó oldalon megfelelő illatpatronos telefonnal kell rendelkezni, és jó hír, hogy a szolgáltatás könnyű szerrel kikapcsolható, így megakadályozható, hogy valamely rosszakarónk, vagy vicces ismerősünk nem éppen kellemes szagokat küldjön számunkra. Az illatos mobil ötlete egyébként nem teljesen új, hiszen Japánban az NTT DoCoMo, az USA-ban pedig a Motorola folytat ilyen jellegű fejlesztéseket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek