Connect with us

technokrata

A legújabb Nokia mobil: nekem ez kínai…

Kütyük

A legújabb Nokia mobil: nekem ez kínai…

Megérkezett a Nokia legfrissebb smartphone-ja.

A Symbian 9.2-es operációs rendszerű Nokia 6122c típusjelzésében található ˝c˝ betű Kínára, illetve egész pontosan a CMCC-re (China Mobile Communications Corporation) utal, lévén, hogy a készülék csak és kizárólag Kínában, a CMCC szolgáltatónál lesz kapható. A CMCC közel 400 millió előfizetővel rendelkezik, így jelenleg a világ legnagyobb mobil operátora.


A dedikált CMCC net-gombot kapott okostelefon újdonság hagyományos kialakítást kapott, 105 milliméter hosszú, 46 milliméter széles, illetve 15 milliméter vastag. A 369 MHz-es frekvenciájú ARM11 processzor 64 MB SDRAM és 128 MB ROM memória társaságát élvezi, alaphelyzetben pedig mintegy 35 MB szabad memória áll a felhasználó rendelkezésére.

A microSD memóriakártyákkal (maximum 8 GB) bővíthető telefon 2 colos TFT LCD-je jó szokás szerint QVGA, vagyis 320×240 pixeles felbontású és 16 millió színárnyalatot képes a szemünk elé tárni. A 2 megapixeles CMOS szenzorra épülő, LED-vakus digitális fényképezőgép modul révén maximum 1.600×1.200 képpontos felbontású fotók készíthetők, de természetesen az előlapon is van egy videóhívásokhoz szánt második kamera.

A kereskedelmi forgalomban valamikor a második negyedévben debütáló Nokia 6122c kapcsán említést érdemel még a Bluetooth 2.0 (A2DP), a sztereó FM rádió, a fejlett zenelejátszó, a Push to Talk kompatibilitás, illetve a miniUSB csatlakozó. A telefon európai testvérmodellje, a Nokia 6124 classic a Vodafone termékskálájában fedezhető fel.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp