Connect with us

technokrata

Világelső, TV-vevős csúszkamobil – Samsung P960

Kütyük

Világelső, TV-vevős csúszkamobil – Samsung P960

A Samsung egy vadonatúj, mobil TV-s sliderphone-t kíván meghonosítani az európai piacon.

A dél-koreai gyártó először az idei Mobil Világ Kongresszuson mutatta be a Samsung P960-as készüléket, mely néhány héten belül Európa-szerte kapható lesz. A Samsung állítása szerint ez a világ első, szétcsúsztatható kialakítású DVB-H készüléke, mely ráadásul a DVB-CBMS és az OMA-BCAST szabvánnyal egyaránt kompatibilis.

A divatos megjelenésű, szétcsúsztatható kialakítású készülék csukott állapotban 102 milliméter hosszú, 53 milliméter széles és 16,5 milliméter vastag, vagyis nem tartozik a legvékonyabb sliderphone-ok közé. Első pillantásra feltűnik, hogy a Samsung P960-ba bizony egy az átlagnál némileg nagyobb méretű kijelző került. A TFT technológiájú panel egész konkrétan 2,6 colos képátlóval rendelkezik, vagyis pontosan akkora, mint a Nokia N95 kijelzője. A nagy display méretre az LCD alatti egyik gomb ad választ: a TV ikonos dedikált gombbal nemes egyszerűséggel a beépített TV-vevő kelthető életre, melynek segítségével DVB-H szabványú digitális adások foghatók. Az EPG, vagyis elektronikus műsorfüzet funkción kívül ezúttal még PIP-et, tehát kép a képben szolgáltatást és Time Shifting megoldást is kapunk a Samsungtól, az 1.200 mAh kapacitású akkumulátor pedig az ígéretek szerint mintegy 5 órás folyamatos TV-nézést tesz lehetővé.

A digitális fényképezőgép modulban egy 3 megapixeles (2.048×1.536 képpont) CMOS szenzor lakozik, ezenkívül pedig szólnunk kell még a TV-kimenetről, az RDS funkciós sztereó FM rádióról, a Bang & Olufsen ICEPower hangprocesszorról, a microSD memóriakártyás bővítési lehetőségről, illetve a GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA és Bluetooth 2.0 kompatibilitásról. Az Onyx Black fantázianevű színben készülő Samsung SGH-P960 pontos ára egyelőre ismeretlen. (Hazánkban jelenleg a T-Mobile és a Vodafone folytat DVB-H teszteket az Antenna Hungáriával, és várhatóan valamikor az év második felében indul majd be a kereskedelmi szolgáltatás.)Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom