Connect with us

technokrata

A telefon kimondja, hogy milyen az akksi állapota

Kütyük

A telefon kimondja, hogy milyen az akksi állapota

A Nokia okostelefonok még okosabbá válnak…

…ennek a kis alkalmazásnak a segítségével. Normál esetben, ha kíváncsiak vagyunk mobiltelefonunk akkumulátorának töltöttségi szintjére, nem kell mást tennünk, mint egy gyors pillantást vetni a kijelző sarkában lévő kis piktogramra, mely vizuális információt nyújt az akksi állapotáról.

A Rafael Abrantes által kifejlesztett Battery Voice szoftver nem képi, hanem hangbéli infót biztosít számunkra az akkumulátor töltöttségéről: az arra alkalmas telefont elég csupán megrázni ahhoz, hogy a TTS (Text To Speech) technológia emberi hangon kimondja, hogy mennyi tartalékenergia van még az akksiban.

Felmerülhet a kérdés, hogy mi értelme van a Battery Voice-nak? A programnak nagy hasznát vehetik a gyengén látók, akik csak nehezen tudják leolvasni a telefon kijelzőjén látható kis feliratokat és ikonokat, másrészt pedig a Battery Voice akkor is képes közölni velünk az akksi állapotát, ha a töltöttségjelző piktogram egy teljes kijelzőt használó alkalmazásban éppen nem látható.

A Battery Voice olyan S60 platformos, mozgásszenzoros Nokia okostelefonokon használható, mint például az N82, az N95, vagy az N95 8GB.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom